PAÜSEM, artan aile içi problemlerin azaltılabilmesi hedefiyle, Aile Danışmanlığı Sertifika Programı açıyor.
Son yıllarda aile içi şiddet, boşanma ve benzer olumsuz gelişmelerle birlikte gündeme gelen ‘aile danışmanlığı’nınher geçen gün önemi artıyor. Çeşitli kamu ve özel kuruluşlar bu alanda hizmetler veriyor. Ancak bu alandaki artan ihtiyaç, uzman eksikliğini de beraberinde getirdi. Söz konusu problemi dikkate alan Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM), çareyi uzman yetiştirmekte buldu. Merkez, uygulayacağı eğitimle sertifikalı ‘aile danışmanları’ yetiştireceğini duyurdu. 
Ailenin toplumun geleceği açısından önemine vurgu yapan PAÜSEM Müdürü Doç.Dr. Kudret Gezer, “Her geçen gün artan problemlerin çözülebilmesi için bu alanda uzman yetiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle kurum olarak bu alanda uzman yetiştirmeye karar verdik” dedi. Mart ayında başlayacak ‘Aile Danışmanlığı’ adlı eğitim programının, alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Gezer, eğitimi başarıyla tamamlayanların, ailelerde görülen problemleri azaltacağına inandıklarını vurguladı.
Gezer’in verdiği bilgiye göre,PAÜSEM’inAile Danışmanlığı Programı, 316’si teorik ve 150’si uygulamalı olmak üzere toplam 466 saatti kapsayacak. Eğitime; sosyal hizmetler, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarının birindedört yıllık lisans programını tamamlamış olanlar katılabilecek. Daha önce herhangi bir kurumdan aile danışmanlığı eğitimi alanlara da 466 saati tamamlama fırsatı sunulacak.
Sadece üniversiteöğrencilerine ve personeline değil, bütün Denizli halkına yönelik programlar ve kurslar açtıklarına işaret eden PAÜSEM Müdürü Doç.Dr. Kudret Gezer,“Aile Danışmanlığı ile birlikte Mart ayında, ilimiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz ve yine sertifikalı,Uygulamalı Dış Ticaret kursumuz başlayacaktır. Vatandaşlarımız kuruşlarımızla ilgili internet sitemizden ayrıntılı bilgi edinebilir” diye konuştu.