Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Halil Akpınar’ın yaptığı açıklamada, “Her yıl düzenlediğimiz ‘Liseli ve Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’ bu yıl 9 Aralık 2017 Cumartesi günü yapılacak.
 
Akpınar, 9 Aralık’ta düzenlenecek olan yarışma ile ilgili kayıt tarihlerinin 30 Kasım tarihine kadar süreceğini belirterek, “Tüm liseli ve Ortaokullu öğrencilerin yarışmaya katılabileceğini belirtti. Yarışmaya www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuruda bulunabilecek.
 
Sınava başvuran ortaokullu öğrenciler Ebu’l Hasan Ali En Nedvi’nin kitabının çevirisini yaptığı Şerafettin Şenaslan’ın son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) adlı kitaptan, Liseli Öğrenciler ise Dr. Şerafettin Kalay’ın kaleminden Siyer-i Nebi Alemlere rahmet olarak gönderilen elçi Hz Muhammed (s.a.v) adlı kitaptan sınava tabi tutulacaklar. İsteyenler kitapları dernek binamızdan Ayraç Kitapevi ve Tuba kırtasiyeden temin edebilecekler” dedi.  
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE 31 ARALIK MEKKE’NİN FETHİ GECESİNDE HEDİYELER VERİLECEK
Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi olarak Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren ilk 10 öğrenciye hediyeler verileceğini de belirten Akpınar, “Düzenlenecek olan yarışmada birinci olan Lise öğrencimize  Leptop, ikinciye Playstatıon, üçüncüye yarım altın, dördüncüye çeyrek altın, beşinciye gram altın, altıncıya kol saati, yedinciye ve onuncuya kitap seti. Türkiye geneli Liseli Öğrencilere yine birinciye 6 tam altın, ikinciye 5 tam altın, üçüncüye 4 tam altın ve kitap seti. Yine Ortaokul Öğrencilerimize ise  Denizli geneli birincilerine Cep telefonu, ikincilerine tablet, üçüncülerine çeyrek altın, dördüncülerine Bisiklet,beşincilerine paten, altıncılarına Kol Saati yedinci ve onuncularına kitap seti, Türkiye geneli Ortaokul Öğrencilerine birinciye 4 tam altın, ikinciye 3 tam altın, üçüncüye 2 tam altın ve kitap seti şeklinde olacaktır. 
 Aynı zamanda ödüller erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılarak verilecek.  Bu yarışmanın en güzel hediyesi Kutlu Nebi´nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır” dedi.

“BİZ YARINLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
‘Cinnet sınırlarında yaşayan bir toplumun tek çıkış yolu Efendimiz (S.A.V) in örnekliğidir” diyen Akpınar, “Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması, Efendimiz (S.A.V) in tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu Nebi´nin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimizi (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli ve ortaokullu gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.V) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir. Biz Yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır” dedi.