Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne botanik bahçe için tahsis edilen arazi ilk bitkilerine kavuştu. 

ADÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yapımı için ADÜ Rektörlüğü tarafından tahsis edilen ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nin kuzeyindeki botanik bahçe alanına ilk bitkiler törenle dikildi.
Peyzaj Planı Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Çiğdem Kılıçaslan ve Doç. Dr. Zöhre Polat tarafından yapılan Adnan Menderes Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin ilk bitkileri ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çetin, Merkez Müdürü ve FEF Dekanı Prof. Dr. Adnan Erdağ, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Kırmacı, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bengi Erdağ, Peyzaj Mimarı Elvan Ağırbaş’ın katılımıyla palmiye bahçesi kısmına dikildi.
ADÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Erdağ, yaptığı açıklamada; “Botanik bahçemizin palmetum kısmı dünyanın farklı bölgelerinde yayılış gösteren 19 palmiye türüne ait 34 ağaç içermekte. Yaklaşık bin 880 metrekare alanda oluşacak palmiye bahçemizdeki türler arasında Cüce Akdeniz Palmiyesi, Senegal palmiyesi, Hurma, Datça hurması, cüce palmiye ve Sabal, Brahea, Livistona, Acaelorrhaphe , Bismarckia, Trachycarpus ve Syagrus gibi cinslerine ait türler bulunmakta ve bütün kıtalara ait en az bir örnekle palmiyelerin temsili sağlanmaktadır” dedi.
BİNLERCE TÜRE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Bir süredir devam eden yaklaşık 2 hektarlık alandaki botanik bahçesi ve ilişkili tesislerin yapımı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Erdağ, “Üniversitemiz Botanik bahçesi bütünüyle tamamlandığında tropikal bitkiler serası, dünya flora ve vejetasyonunun temsil edildiği 8 kısım, Akdeniz bitkileri, sistematik parseller, geofit bahçesi, Tıbbi ve Aromatik bitkiler, Türkiye’nin nadir ve endemik bitkileri, Görme Engelli yurttaşlarımız önceliğinde koku bahçesi, sucul bitkiler, egzotik bitkiler, kaya bahçeleri, açık tohumlular, Anadolu orman türleri, süs bahçesi ve idari bina kısımlarından oluşacak ve binlerce bitki türünün kamu ve öğrencilerimizin ilgisine açık hale gelmesini sağlayacak. Ülkemizin nadir doğal türlerinin korunması, kullanımının geliştirilmesi, kamunun bilinçlendirilmesi ve bitki bilimlerinin ilgili alanlarında araştırma, geliştirme faaliyetleri için bir zemin oluşturma görevlerini ülkemizin diğer botanik bahçeleri ile birlikte yerine getirecek olup ayrıca uluslararası görevleri de üstlenecek bu alanda uygun işbirliği anlaşmalarını ve projeleri hayata geçirecektir” diye konuştu.