Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak Acıpayam’a Adalet Meslek Lisesi bölümü açıldığını belirtti ve 2012-2013 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi.

Duysak, yaptığı açıklamada “2012-2013 Eğitim öğretim yılından itibaren Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 21/05/2012 tarih ve 4202 sayılı Oluru ile Adalet Meslek Lisesi-Adalet Alanı/Zabıt Katipliği Dalı açılmıştır. SBS sonucuna göre öğrenci kaydı alacak olan Adalet Meslek Lisesi 60 öğrenci kontenjanına sahiptir.” dedi.

Ege bölgesinde bulunan 8 ilimiz içerisinde, İzmir ve Afyonkarahisar’dan sonra 3. Olarak ilçemize “Adalet Meslek Lisesi-Adalet Alanı-Zabıt Katipliği Dalı”nı kazandırmanın haklı gururunu yaşayan Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri ve idarecileri; tercih yapacak olan tüm öğrencilere, gelecekleri ile ilgili doğru ve isabetli karar vermelerini temenni etmektedir.

Adalet Meslek Lisesi Adalet Alanı Zabıt Katipliği Dalını bitiren öğrenciler Adalet Saraylarında ve Adliyelerde Zabıt Katibi olarak istihdam edilebilmektedir. Yine bu alan mezunu öğrenciler mesleklerinin devamı olan Adalet Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş hakkına sahiptirler. Adalet Meslek Yüksek Okullarını bitiren öğrenciler İcra Müdürlüklerinde, Müdür ve Müdür Yardımcısı kadrolarında istihdam edilmektedirler. Bu okul mezunu öğrenciler ise Dikey Geçiş Sınavı ile Hukuk Fakültelerini 3. Sınıfından itibaren eğitimlerine devam edebilmektedirler.

Okul Müdürü Maaz Salman, 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında açılan Adalet Meslek Lisesinin Acıpayam’a, çevre il ve ilçeler ile tüm Türkiye’mize hayırlar getirmesini temenni ederek “Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi olarak 2012/2013 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda öğrenim görecek olan öğrencilerimiz için, eğitim ortamları ve okulun sosyal alanlarını iyileştirme, geliştirme ve yenileme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Stratejik planımızı gelişen ve değişen dünya şartlarına ve güncel eğitim hedeflerine uygun hale getirmek için yenilemekteyiz.” diye konuştu.