Turizm alanında önemli bir yere sahip olan Pamukkale gibi bir değere sahip olan Denizli’nin öncülüğünde gerçekleşen proje çıktısı olan kitap Milli Eğitim Bakanlığınca onaylandıktan sonra yayınlanarak yürürlüğe girecek. Sonuç olarak proje diğer illerde de uygulanarak yaygınlaştırılacak. 
Proje sürecinde öncelikle sektörün ve engelli bireylerin bu alandaki ihtiyaçları ve mevcut durum değerlendirildi. Mevcut duruma göre hazırlanan müfredat programı ve web sayfası (www.tourism4all.eu) ile bir eğitim portalı oluşturuldu. Bugün ise oluşturulan eğitim portalının tanıtımı yapılarak eğitim portalının nasıl kullanılacağı konusunda eğitim verildi. Bu eğitime Denizli’de alana ilgi duyan eğiticiler, Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Tripolis Hotel yönetici ve personeli katıldı.
Süleyman Şah Üniversitesi’nden Ayşe Ses Saatcioğlu tarafından yapılan sunum ve interaktif eğitim öğrenciler ve eğitimciler tarafından dikkatle izlendi. Zaman zaman sahnede uygulamalı ve empati kullanılarak yapılan eğitimi alan öğrencilere katılım sertifikası verildi. Engelli bireylerin turizm ve catering tesislerinden daha verimli faydalanmalarına yönelik farkındalık oluşturma ve uygulamaların yaygınlaştırılması eğitimini alan sektör çalışanları bir gün herkesin engelli adayı olduğu bilincine vardılar.



Pamukkale'de Tripolis Hotelde gerçekleşen eğitimin sonunda Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan kapanış konuşması yaptı. Konuşmanın ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Günün anısına birlikte fotoğraf çekimi ile program sona erdi.