Denizlili hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, 2012 senesinde Başbakan olarak Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede söz verdiği okullar için güncelleme protokolü imzaladı. 
2012 senesinde yapılan protokolle 10 milyon TL’lik katkıya imza atan hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu, revize edilen yeni protokol ile bu kez yaklaşık 12 milyon 500 bin liralık katkıya imza attı. Denizli Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu katıldı. Protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Şükrü Kocatepe, geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Orhan Abalıoğlu ile okul yapılacak alanlarda incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi daha önceki protokol 2012 yılında imzalanmış ama o protokole göre bazı değişiklikler oldu. Bu değişiklikleri içeren yeni protokolü hazırladık ve bugün imza töreni için burada birlikteyiz.Orhan Abalıoğlu abimiz okulların ihalelerini yaparak farklı semtlerde yapılacak 40’ar derslikli 4 okulun inşaat çalışmalarını başlattı. Belediyemizin yeni süreçte eklenen bazı katkıları oldu. 2012 yılında 10 milyon olan taahhüt, geçen zaman ve imalattaki farklılıklardan dolayı 12 milyon 200 bin küsur liralık sonuç çıkardı. Üçler Beldesinde yapılacak olan ve mülkiyeti belediyeye ait olan arsayı belediyemiz verecek. Okullarımız bittiğinde çok güzel özellikli okullar olacak. İmzalanan projenin Türkiye’de emsali yok. 40 derslikli özel bir proje. Son derece kapasiteli, mimarisi de çok güzel. Orhan abimize ve ailesine tekrar şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.
İmza töreninde konuşan hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu ise, “Allah memleketimize ve milletimize hayırlı eylesin. Denizli’mize hayırlı olsun. 40’ar derslikli 4 okul yapıyoruz. 3 tanede daha önce okulumuz vardı. 7 okulumuz oluyor. Tekrar hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından 4 okul için protokoller ayrı ayrı imzalanırken, program fotoğraf çekimi ile son buldu.
Orhan Abalıoğlu'nun çocukları olan Filiz, Ender, Baha ve Ergun Abalıoğlu isimlerini taşıyacak olan özellikli okullar Eskihisar, Çakmak, Şirinköy ve Yenişehir mahallerinde yaptırılacak. Özel tip proje olarak başlanan, zemin artı 3 kat artı çatı kat şeklinde olacak okul çalışmalarında her bir okulun maliyeti 8 milyon TL olarak hesaplanırken, hayırsever işadamı Orhan Ablıoğlu her bir okul için 3 milyon 50 bin lira, toplamda 12 milyon 200 bin lira katkı sağlayacak. 2014 yılı sonu itibariyle inşaat çalışmaları başlatılan okulların 2015 yılında bitirilmesi hedefleniyor.