Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün ve basın mensupları katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı kaçılış konuşmasında eğitimini önemine vurgu yaparak;”  Vali Hasan Karahan göreve geldiğinden bu yana eğitimle ilgili birçok çalışma yaptık. En son okullarımızda laboratuvarla ilgili sıkıntı var mı? diye bizlere sordu. Tabi laboratuvarlarının eksik olan veya yenilenmesi gereken eski okullarımız vardı. Bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için bu projeyi başlattık. Siz basın mensuplarımızın ve Denizlili Hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Hayırseverlerimize sesleniyorum gelin hep birlikte; Geleceğin Bilim Adamlarını Birlikte Yetiştirelim “ dedi.

Vali Hasan Karahan da yaptığı konuşmada okullarımızda öğrenci aktivitesini en üst düzeye çıkarma hedefiyle başlatılan 50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyasının önemine vurgu yaparak; “Laboratuvar ve kütüphanesi olan okullardaki öğrencilerimiz daha başarılı olmaktadırlar. Bu yüzden eksik olan okullarımızı tamamlamak istiyoruz. Bu kampanyada bu yüzden hayata geçirildi. Denizli eğitim konusunda iyi durumda. Pek çok alandan destek geliyor.

Denizlili Hayırseverlerimiz bize her konuda destek olarak örnek davranış sergilemektedir. Şu anda kampanya hedefine ulaşmış durumda. Birkaç eksik var onlarda yakın zaman içerisinde tamamlanacak. Bir laboratuvarın maliyeti 45 Bin TL’yi buluyor ama oradan da çocuklarımız yetişiyor. Dersi daha iyi kavrıyorlar. Eğitimcilerimizin desteğini bekliyoruz. Ortaokul ve lise okullarımız bu projelerden faydalanacak. Şu anda iddialı bir konumdayız. Denizli’de eğitim daha iyi olacak buna inanıyorum. Projeye destek veren ve mesai harcayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.