İlimizde yaptırılacak olan üçüncü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne hayırseverlerin katkısı sürüyor. Bugün imzalanan protokollerle birlikte imzalanan protokol sayısı 39’a yükseldi ve hayırseverlerin yapacakları katkı da 2 milyon 925 bin TL’ye ulaştı.
       Vali Yavuz Erkmen’in makamında imzalan protokollerle, hayırsever Turgay mersin ve Oktay Mersin kardeşler 75’er bin TL’lik protokollere imza koydular. Atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olması beklenen ve yarısının hayırseverler tarafından karşılanması hedeflenen okulun maliyetinin, imzalanan protokollerle birlikte 2 milyon 925 bin TL’si karşılanmış oldu
Vali Erkmen, hayırsever kardeşler Turgay Mersin, Oktay Mersin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un katıldığı imza töreninde yaptığı konuşmada,atölyeleri ile birlikte 10 milyon TL’ye mal olacak olan Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin maliyetinin yarısının hayırseverler tarafından karşılanmasını arzu ettiklerini ve şu ana kadar imzalanan protokoller ve bundan sonra imzalanacak protokollerle bu hedefin gerçekleştirilmesi yolunda önemli mesafeler alındığını belirterek,
         Vali Erkmen, Turgay ve Oktay Mersin kardeşlerin bu güne kadar yapmış oldukları güzelliğe ilaveten üçüncü Endüstri Meslek Lisesine yapacak oldukları katkıdan dolayı kutlayarak, “ Öncelikle hem ekibimiz adına hem de çocuklar adına hem Oktay arkadaşımıza hem Turgay kardeşimize teşekkür ediyorum. İlimizde 3. Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı çok önemli. Çünkü hepimiz biliyoruz ki ara eleman ihtiyacı çok önemli. Günden güne meslek liselerine de yoğun taleple karşı karşıyayız. Oranlarımızı da gün geçtikçe artırıyoruz. Bu taleplerin gerçekleşmesi için fiziki alanların yapılarını arttırıyoruz. Yaptıkları katkılardan dolayı çocuklarımız ve milli eğitimimiz adına Oktay ve Turgay Mersin kardeşlere ve ailelerine teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.
         Hayırsever Oktay Mersin de, eğitimin önemine değinerek eğitim alanına yatırım yapmaya rahmetli babasının Sarayköy ilçesinde başladığını ve oraya okul yaptırdığını belirterek, “Onun o zaman yaşamış olduğu heyecanı bizler de bugün yaşıyoruz. İmece usulü yapılacak olan üçüncü endüstri meslek lisesine katkı vermekten dolayı mutluyuz. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte bizler de kendi isimlerimizi yaşatmak üzere bir okul yaptıracağız” diye konuştu.
         Turgay Mersin de, okulunu yapımına verilen katkının bütün Denizli’yi olduğu gibi kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, “Bu tip okulların daha da artmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte kendi ismimizi taşıyan bir okul yaptırmayı düşünüyoruz. Eğitime bir nebze olsun katkı sunmak aile olarak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.
         Konuşmaların ardından protokoller Vali Erkmen ile Oktay ve Turgay Mersin kardeşler tarafından imzalandı.
          Merkez Göveçlik mahallesine yaptırılacak olan “Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi” 43 derslikli olacak ve bodrum+zemin+2 kattan oluşacak. Toplam 8 bin 495 metrekare kapalı alana sahip olacak olan okulun inşaatının 2012 yılında bitirilmesi hedefleniyor.