Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim ve Merkezefendi Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla başlatılan 120 saatten oluşan ve 2,5 ay süren temel işaret dili eğitimini tamamlayan Birliğe bağlı Servergazi Devlet, Denizli Devlet ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli 25 sağlık  çalışanına sertifikaları verilmek üzere tören düzenlendi. Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Merkezefendi Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Aktaş, Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu, İşaret Dili Eğitmeni Ufuk Çelebioğlu ve kursiyerler katıldı. 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk sertifika töreni öncesi yaptığı açıklamada Birlik olarak hasta odaklı ve tıbbi etiğe uygun hizmet anlayışından ayrılmadan, kaliteli, erişilebilir, nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edindiklerini engelli vatandaşların da sunulan hizmetlere ulaşılabilirliliği noktasında sıkıntı yaşamayacakları şekilde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Öztürk, Özellikle işitme engelli bireylerimizin dile getirdikleri en büyük sıkıntıları; hastanelerde kendilerini ifade etmekte çok zorlandıkları ve işaret dili bilen personel sayısında artış olmasının bu sorunu ortadan kaldıracağı yönündeydi. Hastanelerimizde işaret dili bilen çalışanlarımız tabiki mevcut ama yetersiz kalabilmekteler. İşte o zaman hastalarımıza Birliğe bağlı sağlık tesislerinde işaret dili bilen personel sayısını arttıracağımız yönünde söz vermiştim. Bu söz doğrultusunda da Kurumumuzda işaret dili eğitimleri başlattık. Bugün burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim ve Merkezefendi Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle gerçekleştirdiğimiz işaret dili eğitimleri sonucunda katılımcılara sertifikalarını takdim edeceğiz. Yaklaşık 2,5 ay süren bu eğitimler sonunda toplamda ilk etapta 25 çalışanımız işaret dili eğitimini tamamlamış oldu.
Konuşmaların ardından temel işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan 25 katılımcıya; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Merkezefendi Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Aktaş, Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu ve Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim ekiz ve Mali Hizmetler Başkanı Yavuz  Tosun tarafından sertifikaları verildi. Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk son olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen İşaret Dili Eğitmeni Ufuk Çelebioğlu’ya da çiçek vererek eğitime verdiği katkılarından dolayı teşekkür etti.