Denizli Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesi, Göveçlik Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür Derneği’nin binasında düzenlenen törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın’ın yanı sıra Hayırsever İşadamı Seyfi Başer, sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ve aileleri katıldı.
Sertifika takdimi öncesinde katılımcılara kursun açılma süreciyle ilgili bilgiler veren Vali Şükrü Kocatepe, özellikle yaşlı ve hasta bakımı konusunda toplumdaki eğitimli eleman eksikliğine dikkat çekti. Kocatepe, “Öncelikle eğitimlerini tamamlayarak belgelerini almaya hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Buradaki kardeşlerimizin eğitim aldıkları yaşlı ve hasta bakımı konusunda toplumumuzun eğitimli meslek elemanlarına fazlasıyla ihtiyacı var. Bugüne kadar bu konuda belirli bir örgün eğitim-öğretim altyapısı düzenlenmiş değil ancak bu toplumsal ihtiyacı, içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, İş-Kur Müdürümüz, sendika temsilcileri ve diğer ilgili kurum temsilcilerimizin katılımlarıyla 3 ayda bir toplanan İl İstihdam Kurulu’nda görüşerek gerçekleştirme kararı aldık. Geniş katılımlı bu kurul toplantılarımızda; toplumun ihtiyacı olan meslek kuruluşlarına eleman yetiştirmek üzere kurslar ve eğer örgün eğitim olanağı varsa ilgili alanlarda yeni sınıflar açılması konusunda tavsiye kararları alarak değerlendiriyoruz. Bu kursun açılmasına vesile olanlara, kursu yöneten hocalarımıza ve en çokta bu kurs eğitimine talip olan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Kocatepe’nin konuşmasının ardından eğitim sürecini başarıyla bitiren katılımcılara ‘Katılım Sertifikaları’ Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Program sonunda protokol üyeleri ve kursiyerler birlikte fotoğraf çektirdi.