Educaturk Eğitim Fuarı, Dedeman Otel’de 16 Nisan’da açıldı. 2 gün süren tanıtım fuarında öğrenciler, görevlilerden üniversitenin olanakları hakkında detaylı bilgiler aldı. Kıbrıs’tan, Saraybosna’dan ve Türkiye’mizin de en tanınmış üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi de bu fuarda yer aldı. Ev sahipliğini Denizli’nin yaptığı fuar kapsamında Sınav ve Seviye Eğitim Kurumlarıda açtıkları standla öğrencilere hizmet verdi.
21 ÜNİVERSİTE DENİZLİ’DEYDİ
Fuar hakkında bilgi veren Educaturk Eğitim Fuarı Genel Koordinatörü Orçun Fida ise, “Educaturk eğitim fuarlarının 10. Yılını düzenlediği etkinliğinde Denizli’ye geldik. Buraya 21 tane devlet ve vakıf üniversitesi getirdik. Getirdiğimiz bu üniversitelerin tamamı Denizli de 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin burada eğitimine katkıda bulunmak ve kendi üniversitelerini tanıtıp buradaki arkadaşlarımızla bir arada olup Denizli deki öğrencilerimize bilgi vermek amaçlı buradalardı. Buradaki amacımızın diğer bir fonksiyonu da kariyerlerindeki eğimlerde neler yapabileceklerini hangi üniversitelerin hangi kampüsleri olduğunu hangi çalışmalarda ne mezunu verdiklerini konusunda tam bilgiyi alabilecekleri yetkili arkadaşlarla bir arada oldular” diye konuştu.
GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Gerçekleştirilen Eğitim proğramı kapsamında değerlendirmede bulunan Seviye Eğitim Kurumları Kurucusu Murat Tepe, “Educaturk Eğitim Fuarı’nın Denizli’de yapılması oldukça önemli bir organizasyondur. Biz eğitimciler, öğrencilerimiz yanı gençlerimizin daha iyi bir gelecek elde edebilmeleri için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz başarılı oldukça biz gururlanıyoruz. Bu kapsamda Educaturk Eğitim fuarı da önemli bir organizasyondur. Bizler de Seviye Eğitim Kurumları olarak bu organizasyona destek verdik ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Fuar kapsamında sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kahramanmaraş Pazarcık Anadolu Lisesi öğrencileri için, tüm ziyaretçileri yanında bir hikaye kitabı veya roman getirmeye davet etti. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP Derneği’ne teslim edilmek üzere atık pil toplama kutuları da etkinlik süresi boyunca alanda yer aldı.