Türkiye Cumhuriyetinin 100'üncü kuruluş yıldönümüne yönelik Denizli Millî Eğitim Müdürlüğünün bir süredir üzerinde çalıştığı “2023 Denizli Eğitim Vizyonu” planlama çalışmaları devam ediyor. 2023 vizyonu AKP tarafından gündeme getirilmişti
Bu kapsamda Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Denizli 80.Yıl Öğretmenevi'nde Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Enstitüsü yöneticileri ile bir araya geldi.İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un ev sahipliği yaptığı toplantıya Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rıza Erdem, yardımcıları Doç.Dr. Tahir Kodal, Yrd. Doç.Dr. Selçuk Şimşek, Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ramazan Baştürk, yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Sibel Duru, Fakülte Sekreteri Önder Kompas, Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ, Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Musa Dinç, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz ve Ar-Ge ekibi katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz açılış konuşmasında, “Üniversitemizin Eğitim Fakültesinin Değerli Dekanı, hocaları ve Eğitim Enstitümüzün değerli müdürü, hocalarımız ve Ar-Ge ekibimiz ile bir araya geldik. Denizli Vizyon 2023 çalışmamız ve geldiğimiz nokta hakkında fikir alış verişinde bulunarak projemizi şekillendiriyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren İl Milli Eğitimin ihtiyaçları, birimler nezdinde sıkıntılar, başarı oranı, öğrencilerimizi donanımlı, bilgili, kültürlü ve özgüven sahibi nesiller olarak yetiştirebilmek için ne yapabilir soruları üzerinde çalışarak bu alandaki sorunlarımızı tespit ettik. 2023 vizyonumuzu Ar-Ge ekibimiz ile birlikte planlarken ne yapabilirizi enine boyuna düşündük ve sizlerle paylaştık" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, 2023 vizyonu hakkında sunum eşliğinde bilgilendirmeler yaptı ve Denizli Ar-Ge ekibinin çalışmalarını aktardı.