Sınava az bir süre kala üniversite adaylarının en çok merak ettiği sorulardan biri de 2019 yılında üniversite puanları nasıl olacak. Taban puanları, tercih yapan adayların tercih eğilimine ve kontenjanlara bağlı olarak sürekli değişmektedir. Bazı seneler 180 bin sıralama ile alırken bazı seneler 140 bin sıralama ile almaktadır. Peki, 2019 yılında nasıl şekillenir?

Henüz kontenjanların tamamı açıklanmamış olsa da özellikle hukuk fakültesi kontenjanlarının düşürüleceği yönündeki haberlerle beraber bazı üniversitelerin YÖK’e sundukları kontenjanlara göre düşürdükleri gözlemleniyor. Hal böyle olunca hukuk taban puanları 2019 yılında yükselmesi bekleniyor. Hukuk kontenjanlarının azalması durumunda bundan bütün eşit ağırlık bölümlerinin etkilenmesi beklenebilir. Mesela hukuk tercih yapan aday alt tercihe psikoloji bölümünü yazmaktadır. Hukuk gelmezse eğer otomatik psikoloji tercih etmiş olacak.

Yks kontenjanlarının tamamı açıklandıktan sonra özellikle simülasyon vasıtasıyla 2019 için puanları öngörmeye çalışacağız. Ayrıca 30 Haziran da yapılacak olan DGS için kontenjanların tamamı yayınlandı. DGS bölümleri sayfamıza bakarsanız eğer hukuk kontenjanları %30 oranında azaltıldı. Kısacası devlet üniversitesinde hukuk okumak için geçiş yapacak olan adalet mezunlarının daha iyi netler yapması gerekecek.