Denizli Özel Servergazi Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Kutay Kızıl, 6 ay içinde dijital MYON Kitap Okuma Sistemi üzerinden 2 bin 502 İngilizce kitap okuyarak dünya birincisi oldu. 

Dünya’da dört milyon üyesi olan 'MYON Reader' adlı dijital kitap okuma şirketinin Genel Müdürü Miles Stevens Hoare, İngiltere’den gelerek düzenlenen törenle Kızıl’ı ödüllendirildi. Ödül töreni, Denizli Servergazi Ortaokulu'nun konferans salonunda yapıldı. Törene MYON Reader Genel Müdürü Hoare, Servergazi Ortaokulu İngilizce Zümre Başkanı Yıldıray Bağcıoğlu, Kızıl’ın İngilizce öğretmeni Tuğba Çınar, annesi Zuhal Kızıl, okul yöneticilerinden Azem Kaya, öğrenciler ve veliler katıldı.

Servergazi Ortaokulu İngilizce Zümre Başkanı Bağcıoğlu, öğrencileri Kızıl’ın okuduğu İngilizce kitaplarının sistem üzerinden İngiltere’den görüldüğünü, bunun üzerine MYON Reader yöneticilerinin öğrenciyi ödüllendirme kararı aldığını söyledi. Bağcıoğlu, "Millet olarak az kitap okuyoruz. Böyle bir başarıyla öne çıkılması çok güzel. Günde sadece yarım saat kitap okusak elimizde çok önemli birikimler olur.” dedi. 

MYON Reader Genel Müdürü Hoare de sitemin bütün dünyada kullanıldığını belirtti. Hoare, “Amerika’dan Güney Afrika’ya, Avusturya’dan Türkiye’ye 4 milyon öğrenci MYON’un kitaplarını okuyor. Gerçekten gösterdiğiniz gayretler için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MYON kitap okuma sistemi üzerinden en fazla kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi. MYON şirketi adına Kutay Kızıl’ın iPad ödülünü Hoare verdi. Servergazi yöneticileri de altın ve paranın yanı sıra bir iPad de kendileri vererek Kızıl'ı ödüllendirdi. 

MYON Reader’i Türkiye genelinde 239 özel okulda 30 binin üzerinde öğrenci kullanıyor.