Antalya’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü öncülüğünde, 3 gün süren 2. Atık Yönetimi Sempozyumu düzenlendi.
Toplantıda, atık yönetimiyle ilgili uygulamaların güçlendirilmesi, geliştirilmesi değerlendirildi. Toplantıya, paydaş gruplar üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve enstitülerin yetkilileri olmak üzere çok sayıda yetkili katıldı. Söz konusu sempozyumda, özel atıkların yönetimi, atık ve bitkisel madeni yağlar, sağlık kuruluşları atıkları, endüstriyel atıklar, maden atıkları, belediye ve hafriyat atıkları ve ambalaj atıkları gibi konular ele alındı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mutafa Gökoğlan da, Ambalaj Atıkları Yönetimi konusunda sunum yaptı. Başkan Yardımcısı Gökoğlan, sunumunda Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirilen ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, siyah ve mavi poşet uygulaması, cadde ve sokaklarda ambalaj atıklarının toplanması, hanelerden atıkların toplanması, kontrolü ve bu çalışmalara yönelik sayısal değerleri katılımcılara anlattı.
Ayrıca Çevre Koruma Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran da toplantıya panelist olarak katılarak Denizli’de uygulanan ambalaj atık yönetimi hakkında gelen soruları cevaplandırdı