Denizli Ticaret Odası, Efes Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğinde Denizli'de ücretsiz olarak gerçekleştirilen “Efes Turizm Eğitimleri” programından başarıyla mezun olan 151 katılımcı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Denizli Ticaret Odası Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir katıldı.
Törende konuşan Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul, “2007 yılından bu yana sürdürdüğümüz proje ile bugüne kadar toplam 26 şehir, 27 merkezde 5 binden fazla kişiye ulaşarak 3 binden fazla katılımcıyı sertifika sahibi yaptık. Bugün de hep birlikte Denizli'de yeni bir başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Denizli Ticaret Odası'nın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz ücretsiz eğitim projesinden başarıyla mezun olan 151 katılımcımız Boğaziçi Üniversitesi’nden sertifika almaya hak kazandı. Türkiye turizm sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacaklarını düşündüğümüz tüm katılımcılarımızı bu başarılarından dolayı tebriklerimizi sunuyoruz." dedi
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yaptığı konuşmada, turizm sektörünü “Denizli’nin ekonomik geleceği için yeni lokomotif iş dalı” olarak niteledi. Denizli turizminin yıllardır olması gerektiği yerin çok gerisinde olduğunu dile getiren Özer, “Antik şehirleri ve tarihi eserleri, doğa güzelliklerinin yanı sıra lokomotif özelliği taşıyan Pamukkale’miz ile turizm konusunda başarılı olacağımız bir gerçektir. Elbette bu başarının beraberinde şehrimize büyük kazançları da getireceği aşikârdır. İşte bu bilinçle bugün yerel yönetimimiz ve Denizlili yatırımcılarımız bu yöndeki çalışmalarına hız vermiştir. Ayrıca, 2007 yılında Denizli Ticaret Odası olarak düzenlediğimiz Uluslararası Termal Sağlık ve Tedavi Sempozyumu, bizlere Denizli’de bu sektörün büyük bir istihdam potansiyeline sahip olduğunu göstermiştir. Bu bağlamda turizm sektörü ile ilgili ilimize gelerek, bizim için çok önemli olan ‘Turizm Elçileri Eğitim Programına” imza atan Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi uzmanlarına ve böyle önemli bir projeye destek veren Efes Türkiye yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Son olarak konuşan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli açısından gelecekte turizmin çok önemli olduğunu belirterek, ”Denizli maalesef, turizmde istenilen seviyelerde değil. Ancak bu eksikliğin giderilmesi adına çalışmalar devam etmektedir. Denizli’de düzenlenen bu eğitimin de turizm sektöründeki eğitim sıkıntılarını çözeceğine inanıyorum ve sektör açısından da çok ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.   
Yapılan konuşmalar sonrasında Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir tarafından Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer'e desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu.
Başkan Özer ise Candemir’e Denizli’nin simgesi olan gümüş horoz hediye etti.
Ardından programdan başarıyla mezun olan 151 katılımcıya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir ve Boğaziçi Üniversitesi yetkilileri tarafından sertifikaları verildi.
13 Nisan-18 Mayıs 2011 tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilen eğitimler, "sürdürülebilir turizm, bireylerarası iletişim, misafir karşılama ve ağırlama, yiyecek- içecek organizasyonu, mutfak sunumu, hijyen ve sanitasyon, pazarlama, etkin satış yöntemleri ve müşteri memnuniyeti, planlama ve lojistik hizmetleri" konu başlıklarından oluştu.