HABERDENİZLİ.COM

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde sanat, bilim, kültür, spor, müzik ve yaşam ana temalarıyla hayata geçirdiği 'Tasarım Beceri Atölyeleri'ne (TBA) Denizli’de bir hayırseverden destek geldi.  Kale ilçesinde yaşayan Gülperi İbileme, 15 yıl önce mezun olduğu kent merkezine 90 kilometre uzaklıktaki kırsal Gülbağlık Mahallesi’ndeki ilkokula atölye yaptırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Kale Kaymakamı Samet Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım ve Gülperi İbileme tarafından imzalanan protokol gereği İbileme tarafından okula, müzik, sanat ve FeTeMM (Fen, Teknoloji, Matematik, Mühendislik) atölyeleri kurulacak.

“MERKEZDEN UZAK OLSALAR BİLE O OLANAKLARDAN FAYDALANSINLAR İSTEDİM”
Mezun olduğu ilkokulun ilçe ve kent merkezine uzaklığı nedeniyle öğrencilerin eğitim derslerinin yanında sosyal gelişim-beceri yeteneklerini keşfedebilmeleri ve geliştirebilmelerini istediğini aktaran Gülperi İbileme, Üniversite eğitimimi tamamlayıp ilçemde çalışmaya başladıktan sonra ilkokulumu okumuş olduğum okuldaki öğrencilerimizin zorunlu eğitim derslerimiz dışında sosyal gelişim-beceri yeteneklerini keşfedebilmeleri için köydeki öğrencilerimizin merkeze uzakta olmuş olsalar belli olanaklardan yararlanabilmesi için oryaya koyduğumuz bir proje oldu. Umarım hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ BU ATÖLYELER İLE GELİŞTİRECEK”
Kale ilçe Mili Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un başlattığı  ‘Tasarım-Beceri Atölyeleri’nin öğrencilerin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine ciddi katkılar sağladığını dile getirdi. Tıkım, “Mutlu çocuklar güçlü Türkiye 2023 Vizyonu çerçevesinde, her çocuk ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilecek potansiyelini gerçekleştirme bu atölyeler ile kavuşacak” dedi.

“EĞİTİMİN BİR NEFERİ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Gülbağlık Okul Müdürü Mehmet Ali Honluk ise, kent merkezinden 90 kilometre uzaklıktaki okullarına destek olup, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için adım atan İbileme’ye teşekkür etti. Honluk, “2023 Eğitim Vizyonu çerçevesindeki amaçlar doğrultusunda Gülbağlık Okulu idarecileri ve öğretmenleri olarak kendimizi her göreve hazır birer eğitim neferi olarak görüyoruz. Gülperi İbileme bu kutsal görevde her zaman bize desteğini hissettirmiştir. Şimdi de büyük bir adım atıp okulumuza üç ayrı atölye yaptırma sözü veren, bize ve öğrencilerimize yeni imkânlar sunacak olan Gülperi İbileme’ye teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

“GÜLPERİ BİZİM MAHALLEMİZİN ÇOCUĞU HER ZAMAN DESTEK OLDU”
Gülbağlık Mahalle Muhtarı Ahmet Önkol ise, “Şimdiye kadar köyümüze ve okulumuza birçok kez yardımlarda bulunmuş olan Gülperi İbieme bizim mahallemizin çocuğudur. Her zaman bizlerin yanında olmuş ve bize mutluluk vermiştir. Şimdi yapacağı bu büyük yardımla bir kez daha ne kadar yardımsever ve hayırsever bir insan oluğunu göstermiş ve hepimizin gurur kaynağı olmuştur. Bütün mahalle halkımız adına kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.