Denizli Kent konseyinin Bil Dil Bir Kültür Projesi 2013 yılı kapanış toplantısı, yoğun bir katılımla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Toplantıya, Başkan Zolan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere şehirde bulunan Almelo Belediye Başkanı Hermans, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Musa Dikmen, yabancı eğitmenler ile çok sayıda eğitim alan kursiyer öğrenci katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibelendirilen proje 6 hafta sürdü. 15 farklı ülkeden Denizliye gelen 15 yabancı eğitmen, 6 hafta boyunca 400 gence konuşma üzerine İngilizce eğitimi düzenledi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan gençlere bu yaptıkları projelere destek verdiklerini belirterek bundan sonra da her türlü gençlik projelerinde daha fazla destek olacaklarını kaydetti. Başkan Zolan ayrıca projeye destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Birimine ve katılan tüm yabancı katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Zolan, 'Denizli Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin eğitimi söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Gençlerimiz başarıyla sürdürdüğü projenin bu yıl 3.sünü düzenledi. Bu proje dil öğrenmenin yanı sıra kültürlerarası diyaloğun gelişimine de önemli katkı koymaktadır. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.
Proje koordinatörü Gülter Betül Gürbuğa 'Bu proje sayesinde bildiği halde İngilizce konuşamayan Denizlili gençler artık daha emin ve daha cesur bir şekilde yabancı dil konuşmaya başladı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak başta Gençlik ve Spor Bakanlığına, Denizli Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan'a, Kent Konseyi Başkanlığına , Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne , Milli Eğitim Müdürlüğüne, Denizli Lisesine, projeye destek veren tüm gençlere, 15 ülkeden bu proje için gelen tüm yabancı misafirlerimize ve tüm proje ekibine verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür ederiz' dedi.
Program içerisinde daha sonra Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Gürcistan, Meksika, Fas, Cezayir, Afganistan, Filistin, Almanya, Brezilya, Gana, Zambiya ve Endonezya’dan gelen 15 yabancı katılımcı sahneye davet edilerek projeden duydukları mutlulukları dile getirdi.
Altı haftadır Denizli’de olan yabancılar bu projenin özellikle kültür etkileşimi açısından son derece önemli bir proje olduğunu bildirdi.
Konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Musa Dikmen, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Çınar ve Almelo Belediye Başkanı Hermans katılımcılara sertifikalarını verdi.
  Bu arada Başkan Zolan ve beraberindekiler, yabancı misafirlerin kendi ülkelerini tanıtmak amacıyla hazırladığı stantlar ziyaret etti.