PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma, Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmasında, üniversitenin 20. kuruluş yılında, geçmişte mühendislik fakültesinin temelini oluşturan Denizli Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nin başlattığı böylesi önemli bir sempozyumu uluslararası boyuta taşımaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Sempozyumun yürütme kurulu başkanlığını yapan Doç. Dr. Cemal Meran ise 1986 yılından bu yana düzenlenen sempozyumun üç gün süreceğini belirterek, 3 ayrı salonda toplam 30 oturumun gerçekleşeceğini, toplam 241 bildirinin sempozyumda sunulacağını söyledi.
Öte yandan sempozyum kapsamında makine imalat sektöründen 25 firmanın katılımıyla düzenlenen serginin açılışı da protokol tarafından yapıldı. Protokol üyeleri açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezerek, stantlarda yer alan malzemeler hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.