Pamukkale Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Abdullah Özkaya, 12 yıl önce kazandığı üniversitenin Tıp Fakültesi’ni bitirerek önemli bir başarıya imza attı.
Abdullah Özkaya (33), iş hayatına 2000 yılında Adalet Bakanlığı’nda bekçi kadrosundan memur olarak başladı. Çalışırken Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Abdullah Özkaya, Adalet Bakanlığı’ndaki birkaç aylık bekçilik hayatının ardından Denizli’ye tayin oldu. Denizli’ye tayin olduktan sonra Denizli Adliyesi’nde de kısa süre çalışan Abdullah Özkaya, ardından Pamukkale Üniversitesi güvenlik birimine yatay geçiş yaptı.

AZMİ HAYRAN BIRAKTI

Özkaya, 2001 yılında PAÜ’de güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlarken, bir yandan da çalıştığı üniversitede okumaya başladı. PAÜ’de hem çalışan hem de Tıp Fakültesi’nde okuyan Abdullah Özkaya, okulunu 12 yılda bitirdi. Bu sürede evlenen ve bir de kız çocuğu olan Özkaya, bu sene okulunu bitirerek mezun oldu. Geceleri güvenlik olarak beklediği okulda gündüzleri okuyan Abdullah Özkaya’nın azmi herkesi kendisine hayran bıraktı.
2000 yılında hem memurluk hem de üniversite sınavına girdiğini belirten Abdullah Özkaya, memur olarak Adalet Bakanlığı’na atandığını söyledi. Kısa süre çalıştıktan sonra PAÜ kazandığı için Denizli’ye tayin olduğunu kaydeden Özkaya, şöyle konuştu: "Denizli Adliyesi’nde kısa süre çalıştım. Memurluğum tasdiklenince PAÜ’ya yatay geçiş yaptım. PAÜ’de okumaya başladım. Bir dönem biraz bocaladım. 4 sene önce çıkan aftan yararlanarak tekrar okumaya devam ettim. Hem memurluğum devam etti hem de tıp okudum.’’
Çok yoğun bir şekilde hem okuyup hem de çalıştığını kaydeden Özkaya, şunları söyledi: "Sabahları saat 9’dan akşam 5’e kadar derse giriyordum. Vardiya sistemine göre geceleri nöbet tutuyordum. Bazen Tıp Fakültesi’nde yani okuduğum bölümde nöbet tutuyordum. Geceleri bekçilik yapıp sabahları da derse giriyordum. Hatta bazı zamanlar sınıfı ben açıyordum. Arkadaşlarla derse giriyordum. Sonra yine kapıyı kilitleyip sınıfı kapatıyordum.Belki de haftanın 3 günü tamamen okulda geçiyordu."

AZİMLE HERŞEY BAŞARILIR

Okulu 12 yılda da olsa bitirdiği için mutlu olduğunu ifade eden Özkaya, Ağustos ayında yapılacak atamaya kadar güvenlikçi olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi. Ağustos’ta yapılacak atamayla doktor olarak çalışmaya başlayacağını söyleyen Abdullah Özkaya, insanın azmiyle her şeyi başarabileceğini sözlerine ekledi.