İptal edilen sorular arasında, 2 coğrafya öğretmenliği testi soruları da var. Açıklamada "coğrafya öğretmenliği ile sosyal bilgiler öğretmenliği testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açıldığı bu 2 alanla ilgili değerlendirme, idari yargı kararı sonrası yapılacaktır."denildi.

BAZI SORULAR İPTAL EDİLDİ

ÖSYM Yönetim Kurulunun, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52. sorunun iptal edilmesine, Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5. sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verdiği bildirildi.

Yönetim Kurulu, ÖABT Sınavı'nda ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun "D" olarak girilmiş olan cevabının "E" olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde "A" olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının "B" olarak değiştirilmesine hükmetti.

Duyuruda, ayrıca, Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işleminin idari yargı kararı sonrasında yapılacağı belirtildi.