Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle yapılan 10. Ulusal Servergazi Matematik Yarışması (SERİMYA)'nda 32 ilden gelen 182 okul ve 800 matematik dehası yarıştı.

İlköğretim yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri arasında yapılan yarışmada 30 soru yöneltildi. Öğrencilere, toplam 150 dakika süre verildi. Bu yıl yarışmada özel ve devlet okulları derecelendirmeleri ayrı ayrı yapıldı. Özel okullarda birinci İzmir Yamanlar Işık İlköğretim İÖO"den Uğur Kumcu, devlet okulları arasında ise Denizli merkez Atatürk İÖO'den Oğuz Çamur oldu.

Denizli'de yapılan yarışmada derece elde eden öğrenciler için Özel Servergazi İlköğretim Okulu'nda ödül töreni düzenlendi. Törene Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Ali Cengiz, Servergazi Fen Lisesi Müdür Recep Ali Yalçın, Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Müdür Yalçın, "Servergazi olarak matematik bizim vazgeçilmezlerimizdendir. Matematiğe verdiğimiz bu önemin ödüllerini yıl içerisinde aldık. 2011 LYS sonuçlarına göre okulumuz matematik ve geometri branşlarında Türkiye birincisi oldu. Öğrencilerimizden European Girl's Mathematical Olympiad-Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)'nda Türkiye'yi, dört kişiden ikisi olan Feyza Duman ve Gülşah Onur adlı öğrencilerimiz temsil etti. Bu yarışma Gülşah üçüncü oldu. Bugün burada 32 ilden 800 öğrenci 500 rehber öğretmen ve veli olmak üzere bin 500 civarında kişiyi bir araya getirerek 'Matematik bahane, kaynaşmak şahane' sloganını bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

DTO Başkanı Özer de Denizli'nin ekonomik anlamda bir çok başarıya imza attığını ifade etti. Özer, "Matematik alanında sizlerin yarışması gelecekte fen alanlarında bilim adamlarımızın ortaya çıkacağını gösteriyor. Bilim ve ekonomi bir araya geldiğinde daha bir çok başarı sağlanacaktır." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ertekin, matematiğin öğrencilerin en çok zorlandığı ve genelde sevmediği bir ders olduğuna dikkat çekti. Ertekin, "Dünya çapında bilim adamlarımız var. Gelişen Türkiye'de sizlere büyük görevler düşüyor. Servergazi Eğitim Kurumları artık Denizli'nin bir markası oldu. Okulumuz YGS ve LYS'de matematik, geometri, fizik ile MF puan türünde dört alanda birden Türkiye birincisi oldu. Bu başarısı aynı zamanda kentimizin başarısıdır. Bu yarışma artık geleneksel hale geldi. Bunun devam etmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrenciler, protokol konuşmalarının ardından sahneye çağrılarak ödüllendirildi. Yarışmada ulusal alanda, 10 altın, 20 Gümüş, 30 bronz; Denizli merkeze 1 altın, 1 Gümüş, 1 bronz madalya verildi. Denizli'ye bağlı 17 ilçe birincileri de altın madalya ile ödüllendirildi. Ayrıca 15 öğrenciye Jüri Özel Ödülü verildi, teşvik edilen öğrenci sayısı artırıldı. Özel okullarda birinci olan İzmir Yamanlar Işık İlköğretim İÖO'den Kumcu ile devlet okulları arasında birinci olan Denizli merkez Atatürk İÖO'den Çamur'un ödülünü Vali Yardımcısı Ertekin takdim etti.

SERİMYA'da dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle:

DEVLET OKULLARI TÜRKİYE DERECELERİ


1. Oğuz Çamur, Denizli Merkez Atatürk İÖO.

2. Orhan Eren Akgün, Denizli Merkez Gazi İÖO.

3. İrem Ööztürk, Denizli Acıpayam Cumhuriyet İÖO.

4. Gökhan Yılmaz, Çanakkale Barbaros Hayrettin Paşa İÖO.

5. Burak Yasir Çallı, Manisa Şadi Turgutlu İÖO.

ÖZEL OKULLAR TÜRKİYE DERECELERİ

1. Uğur Kumcu,İzmir Yamanlar Işık İÖO.

2. Ahmet İleri, İzmir Karşıyaka Yamanlar İÖO. 3. Cem Kaya, İstanbul Sabahattin Zaim Anafen İÖO.

4. Mert Atalay, İstanbul Sevgi Çiçeği Anafen İÖO. 5. Mustafa Küçük, Konya Merve Mehmet Özdemir İÖO.

DENİZLİ MERKEZ OKULLARI DERECELERİ

1. Can Kıvanç, Gazi İÖO. 2. Berivan Kılıç,Tekkeköy İÖO. 3. Yusuf Boran, Arif Yalınkaya İÖO.

DENİZLİ İLÇE DERECELERİ

1. Acıpayam – Ahmet Kurban, Cumhuriyet İÖO.

2.Babadağ – Ali Rıza Sezgin, Atatürk İÖO.

3. Akköy – M. Talha Bilgiç, Merkez İÖO. 4.Güney – Ayşe Yılmaz, Kerimler İÖO. 5. Baklan – Büşra Karakoç, Atatürk İÖO.

6.Bozkurt – F. Tugay Devran, Cumhuriyet İÖO.

7.Buldan – İbrahim Duman, Güngör Cerit Cumhuriyet İÖO. 8.Bekilli – İbrahim Paçalı, 30 Ağustos İÖO.

9. Çameli – Ayşe Kurt, Güzelyurt İÖO. 10.Çardak – Vahit Can Güngüner, Fatih İÖO. 11.Çivril – Sude Yağmur Öztürk, Nevişet Kameroğlu İÖO.

12.Honaz – Mürüvet Gözen, Kaklık İÖO. 13.Kale – Berna Tosuner, A-TU Otomotiv Hürriyet İÖO.

14. Sarayköy – Ebubekir Uzundağ, Atatürk İÖO.

15.Serinhisar – Feyza Arife Özalp, Atatürk İÖO. 16.Tavas – Onur Uzan, Baharlar İÖO.