Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  15 Temmuz öncesi bir araya gelerek ortak bir basın açıklması yaptı. 81 ilede eş zmanlı olarak yapılan açıklamayı DTO Başkanı Uğur Erdoğan yaptı.  İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, ülke genelinde 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını ifade eden Erdoğan, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi. 

Ortak bildiride imzası olan tüm kuruluşların darbe girişimi sırasında ilk andan itibaren, devletin ve milletin yanında yer aldığının altını çizen Erdoğan,  “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişiminisavuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

DEMOKRASİ KABA KUVVETE TESLİM OLMAZ

Darbecilere en büyük cevabı milletin verdiğini ifade eden Erdoğan,  Milletimiz darbeye karşı durarak Türkiye Cumhuriyeti devletini Milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemeyeceğini açıkça ilan etmiştir. Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır.” Diye konuştu.

Başka bir ülkede yaşanaydı bir daha ayağa kalkamazlardı
15 Temmuz’un ardından tüm olumsuzluklara rağmen ekonomin yüzde 5 gibi bir büyüme rakamın ulaştığını belirten Erdoğan, “Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı.  Ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık. Ama rehavete kapılmayacağız. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var.” şeklinde konuştu.

Artık Koşma Zamanı

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin bir toparlanma sürecine girdiğini ve bunu başarıyla tamaladığını söyleyen Erdoğan, Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz.  Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye.” diyerek sözlerine son verdi.