AK Parti Denizli Milletvekili, Sema Ramazanoğlu, "Bir coğrafyada güven ve istikrar varsa, özgürlük varsa ekonomi büyür, ticaret hacmi artar. Baskının, terörün, çatışmanın olduğu ortamlarda sağlıklı ticaret anlayışından, bilim ve teknolojik gelişmelerden de söz edemeyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, DTO’nun 90.yıl lansmanına katıldı. DTO önünde yapılan törene Bakan Ramazanoğlu’nun yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, sivil toplum teşkilatları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan DTO Başkanı Necdet Özer, "DTO, Denizli’nin en eski ve köklü kurumlarından bir tanesidir. Bizler de bu görevi bir süredir yürütmekteyiz. Bu görevde esnaf ve ticaret ehli insanlarla her zaman birlikte olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Denizli ekonomisi her zaman dinamik bir yapıdadır. Bu dinamiği harekete geçirecek olan yine bizleriz. Ben tüm iş dünyamıza işlerinde kolaylıklar diliyorum. DTO’ya da nice 90 yıllar diliyorum" dedi.


Daha sonra konuşan Bakan Ramazanoğlu ise istikrarın önemine değinerek, "Bugün tüm dünya ekonomiden, sağlığa, eğitime ve birçok alanda Türkiye’yi örnek gösteriyorsa, bunu nasıl başardığımızı her platformda bizlere soruyorsa inanın doğru yoldayız demektir. Sanayi, ticaret ve turizm alanında doğal kaynaklarımızı etkin bir şekilde yatırıma dönüştürerek daha üst sıralarda yer almak için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz Bir coğrafyada güven ve istikrar varsa, özgürlük varsa ekonomi büyür, ticaret hacmi artar. Baskının, terörün, çatışmanın olduğu ortamlarda sağlıklı ticaret anlayışından, bilim ve teknolojik gelişmelerden de söz edemeyiz. Başarının anahtarının burada olduğunu düşünüyorum. Zamanı yönetebilmek için aklın ve bilimin gerekliliklerini yerine getirmek, birlik ve beraberliğimizi her geçen gün biraz daha güçlendirmek zorundayız. O nedenle bölgemize ve dünyaya açılmak, yenilikleri yakından takip etmek, AR-GE ve inovasyona ağırlık vermek gerekiyor. Denizli Ticaret Odası 90 yıllık tecrübesi, 15 bin 500 üyesiyle bunun en güzel örneklerinden birini oluşturmaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından DTO Başkanı Necdet Özer, Bakan Sema Ramazanoğlu’na Osmanlı döneminde kullanılan ve el işiyle yapılan, üzerinde Arapça yazılar bulunan hayır tası hediye etti.



Hediyenin ardından ise Ramazanoğlu ve diğer protokol üyeleri Denizli Ticaret Odası’nın 90.yıl pastasını kesti.Tören DTO’nun açtığı kurslara katılan kadınlara verilen sertifikalarla sona erdi.