Yaptığı araç tasarımlarıyla dünya çapında üne sahip olan Erbakan Malkoç, Denizli Ticaret Odası ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Genç Girişimciler Topluluğu davetlisi olarak Denizli’ye geldi. Malkoç, tamirci çıraklığından zirveye olan yolculuğunu PAÜ öğrencileri ile paylaştı. 

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, “Ülkelerin, milletlerin zenginleşebilmesinin tek yolu var. O da özel sektörün gelişmesi, girişimci sayısının artmasıdır. Türkiye’de her yıl 900 bin genç istihdam piyasasına dahil olmaktadır. Yani, her yıl 900 bin gence iş bulmamız lazım. Bu yüzden girişimcilik önemli. Çünkü Türkiye’de her girişimci ortalama 10 kişiye istihdam sağlıyor. Bu yüzden ülke olarak bizim girişimci sayımızı hızla arttırmamız gerekiyor.” diye konuştu. 
Başkan Özer, “Ayrıca bir şeyi, işi, ilk düşünen ve ilk deneyen kazanmaktadır. Dünyada bunun birçok örneği var. Çok şükür ki ülkemizde de bu örnekler çoğalmaya başladı. Bugün dünyanın birçok yerinde geliştirdikleri fikir ve düşüncelerini insanlığın yararına sunan, girişimcilerimiz, tıpçılarımız, kimyacılarımız, eğitimcilerimiz, tasarımcılarımız ve şu an aklıma gelmeyen daha birçok başarılı-güzel insanımız dünyaya ve insanlığa değer katmanın gayreti içindeler. dedi

Programda konuşan, Erbakan Malkoç öğrencilere hayatıyla ilgili bilgiler aktardı. Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmesi sonrasında İstanbul’da 60 metrekarelik bir evde ağabeyi ile yaşamaya başladığını ve bir otomobil tamirhanesinde iş hayatı ile tanıştığını anlatan Malkoç, icat yapmaya bu tamirhanede başladığını söyledi. Zorlukların insanı çabuk büyüttüğünü dile getiren Malkoç, o dönemlerde çok çalışması gerektiğini bildiğini ve halen çok çalıştığını belirtti. 
Bilginin çok değerli olduğuna işaret eden Malkoç, “Tecrübeyi yaşayan insanların bilgisinden mutlaka yararlanın. Bu ülkeye değer katmak için çalışın, değer katanları da dikkatle izleyin. Hepimizin girişimci olma hayali var. Herhangi bir işe girişebilirsiniz ancak girişimci olamazsın. Girişimci; üreten ve ürettiğine değer katan (marka değeri oluşturan) kişidir. Hangi işi yapıyorsak yapalım, en iyisini yapalım.” şeklinde konuştu.
Gençlerin ülkesine sahip çıkması gerektiğini de söyleyen Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “İnanç, ırk ve memleket milliyetçiliklerini hayatımdan çıkardım, sizlere de çıkarmanızı tavsiye ediyorum. Amacımız vatana değer katmak olmalıdır. Hayatta başarılı olmak için; hayal kurun, yola çıkın ama hiçbir engele takılmayın ve çok çalışın. Hayatınızdan ‘cek-cak’ ekli kelimeleri çıkarın, sonuç odaklı çalışın.”