HABERDENİZLİ.COM

Denizli Ticaret Odası, sektörlerden gelen talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Yeni iş kurmak isteyenlere girişimcilik, yetişmiş eleman ihtiyacı olan sektörler için yalıtım ve kaynakçılık kursları açan Denizli Ticaret Odası, Denizli’nin tekstil sektöründe moda merkezi olma yolunda çalışmalar yürütüyor. Odanın 6. katında açılan Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi bu amaç doğrultusunda faaliyetler gösteriyor. Merkezde bu yıl 6 ay süreyle eğitim gören kursiyerlerin, emekleri Cuma akşamı, Elif Ece Uzun, Irmak Atuk, Özge Ulusoy’un da aralarında bulunduğu mankenler tarafından görkemli bir defileyle sunacak. Denizli Fashıon Week Gala Defilesi saat 20:00’de Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleştirilecek. 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Denizli Ticaret Odası olarak tekstil sektöründe yeniliklerin ön plana çıkması gerektiğinden yola çıktıklarını ifade eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, bu kapsamda Denizli Ticaret Odasının 6. katını moda atölyesine dönüştürdüklerini söyledi. Katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin önemine değinen Başkan Erdoğan, “Denizli, kendi markasını oluşturmalı, katma değeri yüksek ürünler üretmelidir. Bu ürünlerin üretilmesi için ilk olarak tasarımcılar yetiştirilmesi gerekmektedir. Denizli Ticaret Odası olarak elimizi taşın altına koyarak, Odamızın 6. katını atölyeye çevirerek Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezini kurduk. Bu merkezde kursiyerlerimiz, 6 ay boyunca çok ciddi emekler vererek, ürünler ortaya çıkardı. Teknik geziler de düzenleyerek kursiyerlerimizin ufuklarının gelişmesini amaçladık” diye konuştu.

Kursiyerlerin 6 aylık emeklerinin Denizli Fashıon Week Gala Defilesi ile görücüye çıkacağını dile getiren Erdoğan, “Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) ile işbirliği yaparak Denizli Fashıon Week Gala Defilesi düzenliyoruz. Merkezimizde yetişmiş genç tasarımcılarımızın, ilimizin moda merkezi haline dönüşmesine ciddi katkılar sağlayacaklarına inanıyorum” dedi.