Denizli Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na katılan 60 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Denizli Ticaret Odasında düzenlenen törene, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri Kemal Tuncer ile KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç katıldı.

Başkan Uğur Erdoğan, yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitimlerinin 28 Kasım 2016 tarihinde başladığını belirterek, “Bu tarihten itibaren eğitimlere katılmak için yaklaşık 2 bin 500 kişi başvuru yaptı. Bu rakam bize, Denizli’nin girişimciliğe verdiği önemi bir kez ortaya koymuştur. KOSGEB ile yaptığımız protokol gereği 780 kişiye eğitim verebileceğiz. Ancak biz bu talep karşısında çare aramanın yoluna girdik. Şu anda İŞKUR ile de girişimcilik eğitimi vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Umarım olumlu sonuç alırız ve bizlere başvuru yapan tüm kardeşlerimize eğitim olanağı sağlarız.” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLERİMİZ EKONOMİMİZE İVME KAZANDIRIR”
Eğitimlerin, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)  tarafından her ay 60 kişiye verildiğini söyleyen Başkan Uğur Erdoğan, “Girişimci adaylarımızın proje hazırlayıp, onay aldıktan sonra Denizli’ye şirket kurmalarını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilerimiz, yanlarında 5-6 işçi çalıştırırlarsa ilimize ve ülkemize katkı sağlar. Böylece ekonomimiz ivme kazanır.” şeklinde konuştu. 
İşsizliğin çözümü için girişimciliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Erdoğan, girişimci adaylarına şu öğütleri verdi: “Başarılı girişimci olabilmenin yolu, ilk olarak hayal kurabilmekten geçiyor. Hayalleri olmayan insanın geleceğe yönelik vizyonu da olamaz. Bugün dünyaya ve ülkemizde başarılı olmuş kişi ve kurumların geçmişine baktığımızda, her şeyin bir hayal ile başladığını görürüz. Hayalleri de belli hedeflerle donatmak gerekir. Konulan hedefin, büyük tutulması da önemlidir. Bir şeyi, işi, ilk düşünen ve ilk deneyen kazanıyor. Bunu da aklınızın bir kenarında mutlaka tutun ki düşüncenizi hemen hayata geçirin. Hayatın her anında olduğu gibi ticarette de dürüstlük önemlidir. Bu sebeple planlarınız hep dürüst çalışma ve alın teri ile para kazanmak üzerine kurulsun.” 

KILINÇ: KOSGEB’E İŞYERİ AÇILMADAN BAŞVURULABİLECEK
 
KOSGEB Müdürü Kılınç ise yaptığı konuşmada, KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapma şartının yürürlükten kaldırıldığını ifade ederek, bundan böyle girişimcilerin sertifika aldıktan sonra iş yerlerini açmadan KOSGEB’e müracaat edebileceklerini söyledi.

Mevcut işletmesini kurmuş olanların ise 31 Aralık 2017’ye kadar başvuru yapabileceklerini söyleyen Müdür Kılınç, girişimcilik kursu açması dolayısıyla Denizli Ticaret Odasına teşekkür etti. Yoğun talep olması dolayısıyla memnuniyet duyduklarını aktaran Kılınç, “KOSGEB olarak girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Bu kurslar sayesinde kendi işini kuranlar, istihdama katkı sağlıyor.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında 60 girişimciye sertifikaları verildi.