Denizli Ticaret Odası(DTO), inşaat ve bağlı sektörlerinde faaliyet gösteren 32 üyesini, iki yılda bir düzenlenen Münih BAU 2019 İnşaat Fuarı’nı görmeleri ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’nin Münih Şubesi üyeleri ile ikili görüşmelerde bulunmaları için KOSGEB desteğiyle Almanya’ya gönderdi.

DTO Heyeti, 15- 16 Ocak 2019 tarihlerini kapsayan programda ilk önce inşaat sektörünün en önemli fuarlardan biri olarak kabul edilen Münih BAU 2019 Fuarı’na katıldı. Mimarlık, Malzeme ve Sistem Fuarı Ana ürün grubu; alüminyum, yapı endüstrisi için kimyasal yardımcılar, zemin kaplamaları, enerji mühendisliği, güneş enerjisi ekipmanları, fayanslar, doğal taşlar, cam konstrüksiyon, ahşap konstrüksiyon, kilitler, bağlantı parçaları, çelik, zeminler, çatı konstrüksiyonu, cephe teknolojisi, seramik kil, güvenlik sistemleri, kapılar, otopark yönetim sistemleri, yazılım, bilgisayar donanımı, bina otomasyonu, plastik, yapay taşlar endüstrisi, kapılar, pencereler, hizmetler, profesyonel edebiyat, yapı sistemleri, inşaatçılar donanım, izolasyon sistemleri, aydınlatma teknolojisinin yeni uygulamaları ile ürünlerini yerinde gördü.

Almanya’nın önemli kentlerinden Münih’e giden heyette, DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Ferruh Dalkılınç, Musa İmançlı ile İbrahim Şenel de yer aldı.

MÜSİAD’IN MÜNİH’TEKİ ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜLER

DTO’dan, Almanya’nın kalbi Münih’e Çıkarma

Denizli Ticaret Odası Heyeti, daha sonra MÜSİAD’ın Münih Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısına katıldı. Toplantıya katılanlar arasında, Türkiye’nin Münih Konsolosu Mehmet Günay ile Münih Ticaret Ateşesi A.Ertem Çoban da vardı. Heyetler, Denizli’deki inşaat sektörünün yatırımcılarının Almanya'daki girişimciler ile birlikte yürütebilecekleri çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “DENİZLİ’MİZ UZAK MESAFELERE AÇILARAK BÜYÜYECEK”

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerinin kendilerini geliştirmeleri ile uluslararası rekabette daha sağlam ve donanımlı bir şekilde var olabilmeleri için her türlü fırsatı değerlendirdiklerine dikkat çekti. Bunun bazen bir eğitim organizasyonu bazen de yurt dışı seyahatle sağlamaya çalıştıklarını anlatan Başkan Erdoğan, “Onların buralardan edindikleri izlenimler ile bilgi ve becerileri, şehrimize katma değer sağlayacak, kazanç olarak dönecektir. Bizim bu gayretimizin iş görüşmelerine de olumlu yansıdığını duymak, ekibimizi daha da motive ediyor ve hepimizi mutlu kılıyor. Aynı çabamızı kesintisiz sürdüreceğiz. Özellikle yeni ürün ve uygulamaların sergilendiği fuarları çok önemsiyoruz.” dedi.