HABERDENİZLİ.COM

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “DTO olarak, insanımızı üretim ve istihdama kazandıracak mesleki eğitimleri önemsiyoruz... Bu kapsamda düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerinde, her yıl farklı yaş gruplarından 2 bin vatandaşımız faydalanıyor. Gelecek girişimcilerin, Mezun ettiklerimiz, işyerlerini açtıklarında, başta ailesine, sonra şehrimize ve ülkemize ciddi katkılar sağlıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor.” dedi.

Sertifika törenine katılan Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürü Fatih Işık ise, Denizli Ticaret Odası’nın Türkiye genelinde en fazla girişimcilik kursu düzenleyen kurum olduğunu açıklayıp, ilgilerinden dolayı başta Başkan Erdoğan ile yönetimi olmak üzere tüm kursiyerlere teşekkür etti. Işık, “Denizli, her yerde övgüyle söz edilen girişimci ruhunu, bir kez daha ortaya koydu. Ne mutlu…” diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası’nın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı, 250 kişi daha başarıyla tamamladı.
DTO Hizmet Binası’nda düzenlenen ve sertifika almaya hak kazananlardan 80 kişinin yer aldığı törene, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ile DTO Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Alpaslan da katıldı. 

BAŞKAN ERDOĞAN: “GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAYAN 250 KİŞİ DAHA İŞ HAYATINA ATILACAK”

Mezun ettikleri girişimcilere yönelik konuşmasında, Girişimcilik Eğitimlerinde Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli uzmanlarının katılımcılara kapsamlı bilgiler aktardığını hatırlatan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “2016 yılında başlattığımız girişimcilik eğitimlerinden, her yıl 2 bin kişi faydalanıyor. Geçen yıl mezun ettiklerimizden 200’den fazla insanımız, bir işyeri açtı ve istihdama katkı sağladı. Sertifika heyecanı yaşayan sizlerin de kısa zamanda bu kervana katılacağından en ufak şüphemiz yok. Eğitimi tamamlayan 250 kursiyerimiz daha, bu mutlu sona ulaşacak yolda en önemli adımı attı… Bugün burada girişimcilik sertifikasını alanlar, kollarını sıvayacak ve işe koyulacak. İşyerinizi kurma aşamasında da, önce KOSGEB sonra da İŞKUR’un ciddi destekleri söz konusu. Onlardan da mutlaka faydalanın. Gelecek girişimcilerin… Yolunuz açık olsun.” dedi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”

Denizli Ticaret Odası olarak, bireyleri üretim ve istihdama kazandıracak mesleki eğitimleri önemsediklerini de vurgulayan Başkan Erdoğan, “Bu kapsamda, moda tasarım eğitimi, ısı, su, nem ve ses yalıtımı kursu, kaynakçılık kursu, girişimcilik eğitimleri ile ev hanımlarını iş hayatına kazandırdığımız Kız Kardeşim Projesi’ni gerçekleştirdik. Bazı kursiyerlerimize mentor eğitimi de verdik. Ayrıca, e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşüm eğitimleri düzenledik. Türkiye’de bir ilk olan Robotik Kodlama Eğitimlerimiz devam ediyor. Başka alanlarda da talep olması durumunda, daha farklı eğitimler gerçekleştirebiliriz.” diye konuştu.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, davet edilmeleri durumunda girişimcilerin, işyeri açılışlarına da katılmak istediklerini söyleyerek, “Bizler, sadece eğitim aşamasında değil, bundan önceki kursiyerlerimiz de olduğu gibi bundan sonra da her an yanınızda olacağız… Siz yeter ki, üretin ve kazanın; ülkemize ve şehrimize kazandırın! Aldığınız eğitim, hayırlı ve uğurlu olsun. Davet edilirsek, açılışlarınızda yer almaktan da memnuniyet duyarız.” dedi.

DTO’DA İŞKUR VE KOSGEB OFİSİ AÇILACAK

Başkan Erdoğan, törende girişimcilere bir de müjde verdi… Girişimcilerin işlemlerinin hızlanması ve DTO üyelerinin İŞKUR hizmetlerine daha kolay erişmelerini sağlayabilmek amacıyla, önümüzdeki günlerde hazırlıkları tamamlanır tamamlanmaz Denizli Ticaret Odası’nın hizmet binasında İŞKUR ve KOSGEB Ofisi açacaklarını duyurdu. 

İL MÜDÜRÜ IŞIK: “İŞYERİNİZİ AÇTIKTAN SONRA HEMEN İŞKUR’A GELİN”    

Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürü Fatih Işık ise, istihdam sağlamak isteyen girişimcileri, işyeri açılışı sonrasında İŞKUR’a da beklediklerini dile getirdi. “En çok heyecan duyduğum, en çok sevindiğim, en çok memnun olduğum olaylardan biri, meslek edindirme kurslarımız; bir diğeri de girişimcilik eğitimlerimiz.” diyen Işık, ülkenin geleceğinin girişimcilerde olduğunu söyledi.

IŞIK: “DTO, GİRİŞİMCİLİK KURSLARIYLA TÜRKİYE’DE İLK SIRADA”
 
Konuşmasında, Denizli Ticaret Odası’nın Türkiye genelinde en fazla girişimcilik kursu düzenleyen kurum olduğunu da belirten Işık, “İşinizi kurduktan sonra istihdamla ilgili bize gelin; teşviklerimiz hakkında bilgi verelim. Yeni işyeri açanlara, kadınlarda 18 aya, erkeklerde ise 12 aya kadar şartları taşıyan her yeni personel için 900 TL destek var. Aldığınız belgeler girişimciliğinizin tescillendiği belgeler fakat, şunu asla unutmayın; asıl girişimcilik ruhtadır. Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.” dedi.