HABERDENİZLİ.COM

Denizli Ticaret Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı ile işbirliği yaparak, bir eğitim projesine daha imza attı. Türkiye için alternatif pazar özelliği taşıyan, Afrika ülkeleri Fas, Cezayir ve Tunus ile ticaret yapacak olan Denizlili girişimcilere bu ülkelerdeki pazarları tanıtmak amacıyla eğitim verilecek. 

Eğitim projesinin protokolü Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan DTO Başkanı Erdoğan, bir sivil toplum örgütü olarak öncelikli görevlerinin girişimcilerin önünü açmak olduğunu söyledi. Erdoğan, “Göreve geldiğimizde elimize çantamızı alıp, yeni pazarlar bulup ihracatçımızla buluşturacağımızı söylemiştik. Bugün protokolünü imzaladığımız proje bu anlayışımızın ürünüdür. Denizli Ticaret Odası olarak ihracatçıya adeta bir kılavuz kaptan misali yol göstereceğiz. Afrika pazarı, ihracatçılarımız açısından oldukça cazip olmakla birlikte, yabancı bir Pazar bu noktada biz üzerimize düşeni yaptık. Fas, Cezayir ve Tunus gibi ülkelere gittik, ön araştırma yaptık. Şimdi bu araştırmamız sonucunda elde ettiğimiz bilgileri, ihracatçılarımıza bu eğitim kapsamında aktaracağız. Bilginin en değerli sermaye olduğunu söylemek istiyorum. Burada ihracatçılarımıza aktaracağımız bilgiler, bir girişimcinin ancak seneler süren ticari deneyimi sonrasında elde edebileceği tecrübelerdir. İhracatçımız, Afrika pazarı ile ilgili bu bilgilere eğitim seminerine katılarak ulaşabilecektir” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan da, böyle bir projenin ortağı olmaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Akdoğan, “GEKA olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan her projeye destek oluyoruz. Denizli Ticaret Odası ile de bu anlamda işbirliği yapmanın memnuniyeti içerisindeyiz” dedi.

28 Şubat’ta başlayacak eğitim sürecinde ilk etapta 20 firmaya eğitim verilmesi planlanıyor. Talep olması halinde eğitimler planlama dahilinde devam edecek.