HABERDENİZLİ.COM
Bir sunum eşliğinde paylaşımlarda bulunan Başkan Erdoğan, “10 ayrı hizmet kalemindeki programımızda 100 firmayı geçtik; listemize her geçen gün yeni firmalar ekleniyor. Amacımız, üyelerimizi indirim olanaklarından yararlandırmak ve böylelikle ticarette de yeni bir ivme oluşmasını sağlamak.” dedi.
Denizli Ticaret Odası Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantısı tamamlandı. DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın yönetimindeki meclis görüşmelerinde çalışmalarla ilgili değerlendirmeyi her ay olduğu gibi yine Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan yaptı.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZ İÇİN İNDİRİM KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Meclis üyelerine “DTO olarak, biz büyük bir aileyiz ve ailemize sahip çıkmak asli vazifemiz.” diyen seslenen Başkan Erdoğan, indirimli mal ve hizmet temini konusundaki çalışmalarının uygulama aşamasına geçtiğini açıkladı. Programın içeriği ile ilgili de bilgi veren Başkan Erdoğan, “Odamızca, özel eğitim kurumları, özel sağlık kuruluşları, akaryakıt, kargo, araç kiralama, otel konaklama, kuru temizleme, ulaşım vb. 10 farklı mal ve hizmet alanında çeşitli oranlarda özel anlaşmalar yaptık. Amacımız, üyelerimizin kendilerine özel indirim olanaklarından yararlanmasının yanında ekonomimizde de bir döngü oluşmasını sağlamak. Piyasayı canlandırmak, alışveriş ve ticareti arttırmak için yaptığımız bu anlaşma, meclis üyelerimiz sayesinde daha da verimli bir hale gelecektir. Anlaşmalı firma sayımız zamanla daha da artacaktır. Denizli İndirim Programı ya da kısa adıyla DİP, üyelerimize ve işletmelerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Onlar için ne yapsak az kalır.” diye konuştu.
Başkan Erdoğan, meclis üyelerini, son dönemdeki sosyoekonomik gelişmeler ile odalarının son bir aylık faaliyetleri hakkında da bilgilendirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “MAYISTA İHRACATIMIZ %9,4 ARTTI”

Konuşmasının başında Dünyada, Türkiye’de ve Denizli’de geçen bir aylık süre içinde yaşanan sosyoekonomik gelişmeleri ele alan Başkan Erdoğan, mayısta Denizli ihracatının geçen yılın aynı ayına göre, %9,4 oranında artış yakaladığına dikkat çekti. Başkan Erdoğan, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, aylık 322 milyon 333 bin Dolar olan ihracatımız, toplamda 1 milyar 375 milyon 181 bin Dolar’a ulaştı. Mayısın sonu itibarıyla, en fazla ihracat, sırasıyla, 178 milyon 518 bin Dolar ile İngiltere’ye, 148 milyon 584 bin Dolar ile Almanya’ya, 90 milyon 861 bin Dolar ile de İtalya’ya gerçekleştirildi. Aynı dönemde en fazla ihracat sırasıyla, 433 milyon 607 bin Dolar ile hazır giyim ve konfeksiyonda, elektrik-elektronik ve hizmet, 214 milyon 242 bin Dolar ile demir ve demir dışı metallerde, 185 milyon 288 bin Dolar ile de demir ve demir dışı metallerde oldu.” dedi.

DENİZLİ’DE, 152 YABANCI ORTAKLI FİRMA VAR

Mayısın sonu itibarıyla, 553 firmanın DTO’ya kaydını yaptırdığını da dile getiren Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Odamızın şu an 17.384 üyesi var. Odamızda yılın ilk 5 aylık döneminde, en çok firma kaydı yapılan ilk 5 faaliyet dalı şöyle sıralandı: 31 firma ile evde kullanılan tekstil takımları perdeler vb. toptan satışı, 24 firma ile inşaat taahhüt, 18 firma ile doğal taş, mermer ve traverten üretimi, 17 firma ile bakkal ve marketlerde yapılan perakende ticaret, 16 firma ile doğal taş, mermer ve traverten toptan ticareti. Öte yandan, aynı sürede odamıza 25 yabancı ortaklı firma kaydoldu. Mayısın sonu itibarıyla, odamıza kayıtlı yabancı sermayeli firma sayısı 152’yi buldu.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

DTO Üyelerine Özel İndirim KampanyasıDTO Üyelerine Özel İndirim Kampanyası