HABERDENİZLİ.COM

Odanın ağustos ayı meclis toplantısında konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ITMA Barselona 2019’dan sonra iki önemli fuar için daha üyelerini destekleyeceklerini açıkladı. “KOSGEB katkısıyla, 17-19 Eylül arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Ev Tekstil Fuarı ile 5-9 Ekim arasında Almanya’nın Köln kentinde yapılacak Anuga Gıda Fuarı’na üyelerimizin katılmasını sağlayacağız.” diyerek, DTO üyelerine müjde verdi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’na da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Denizli Ticaret Odası Meclisi, ağustos ayı olağan toplantısını yaptı. DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya’nın yönetiminde aylık olağan gündemin görüşülmesinin ardından Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ticaret ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi ve Meclis üyelerine oda faaliyetlerini aktardı. 

ERDOĞAN: “İHRACAT KALEMLERİMİZ ARASINDA HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON İLK SIRADA”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde, Denizli’nin ihracatının 1 milyar 860 milyon 870 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyleyen DTO Başkanı Erdoğan, “Haziran’ın sonu itibarıyla, en fazla ihracatı İngiltere’ye 244 Milyon 158 Bin Dolar, Almanya’ya 202 Milyon 227 Bin Dolar, ABD’ye 135 Milyon 516 Bin Dolar olarak gerçekleştirdik. Aynı dönemde en fazla ihracat sırasıyla, hazır giyim ve konfeksiyonda 605 Milyon 782 Bin Dolar, elektrik ve elektronikte 286 Milyon 186 Bin Dolar, demir ve demir dışı metallerde 248 Milyon 934 Bin Dolar oldu.” dedi.

ERDOĞAN: “7 AYDA 830 MARKA BAŞVURUMUZ VAR”

Başkan Erdoğan, Sosyal Güvenlik kapsamındaki istihdam ile Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan başvurulara dair verileri de açıkladı. Haziran ayı itibarıyla, 4/a kapsamındaki kayıtlı istihdamın 218 bin 200 kişi olduğunu dile getiren DTO Başkanı Erdoğan, “Ocak-Temmuz ayları arasında, ilimizden Türk Patent Enstitüsü’ne, 830 adet marka başvurusu, 147 adet endüstriyel tasarım başvurusu, 24 adet faydalı model başvurusu, 18 adet de patent başvurusu oldu.” diye konuştu.

DTO’YA KAYITLI YABANCI SERMAYELİ FİRMA SAYISI 161’E ULAŞTI

Başkan Erdoğan, temmuz ayı sonu itibarıyla Denizli Ticaret Odası’nda 17.446 firma kayıtlı olduğundan da bahsederek, üye sayılarının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, “Bu dönemde en çok firma kaydı yapılan ilk 5 faaliyet dalı 39 firma ile evde kullanılan tekstil takımları perdeler vb. toptan satışı, 37 firma ile ikamet amaçlı binaların inşaatı, 27 firma ile doğal taş, mermer ve traverten üretimi, 21 firma ile radyo, TV ve posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret, 19 firma ile yurt dışına yönelik toptan satış faaliyetleri yapanlar şeklinde sıralandı. Bu yılın ilk 7 aylık döneminde, kayıtlarımıza 31 yabancı ortaklı firma daha girdi. Temmuz ayı sonu itibariyle, odamıza kayıtlı yabancı sermayeli firma sayısı 161’e ulaştı.” dedi.

ERDOĞAN: “TEKSTİL VE GIDA SEKTÖRÜNDEN TEMSİLCİLERİMİZİ ULUSLARARASI FUARLARA GÖNDERECEĞİZ”

Denizli Ticaret Odası’nın son bir ayda gerçekleştirdiği faaliyetleri de tablolar, belgeler ve fotoğraflarıyla bir sunum halinde Meclis üyeleriyle paylaşan Erdoğan, önümüzdeki aylarda yapmayı planladıkları faaliyetlerinden de söz etti. Fuar organizasyonlarını çok önemsediklerinin altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın desteğiyle, üyelerimizin 17-19 Eylül’de Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek Ev Tekstil Fuarı ile 5-9 Ekim’de Almanya’nın Köln kentinde yapılacak Anuga Gıda Fuarı’na katılmalarını sağlayacağız. Uluslararası nitelikteki bu fuara, tekstil ve gıda sektöründen temsilcilerimiz katılacak. Bu tür fuar ve iş gezilerini, üyelerimizin kendilerini güncellemeleri, sektörel bilgi, görgü ve donanımlarını artırmaları ile uluslararası rekabet koşullarına ayak uydurabilmeleri için önemsiyoruz.”

DTO YÖNETİM KURULU DA TOPLANDI
Öte yandan, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu da olağan toplantısını yaptı. Ticaret ve ekonomideki son gelişmelerle oda faaliyetlerini değerlendirdi.

DTO Üyeleri, KOSGEB Desteğinden Faydalanacak