Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası 2014 yılı Mart ayı Meclis Toplantısı’nda sosyo-ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptı. 
2014 yılı mart ayı itibariyle dünya ekonomisi üzerinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya, Avrupa Birliği (AB) ve Çin ekonomilerinin etkili olmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Necdet Özer, “Genel olarak dünya ekonomisindeki belirsizliklerin azaldığı, olumlu beklentilerin arttığı gözlenmektedir. Ancak Ukrayna Krizinin bu olumlu gelişmeleri gölgelediği de bir gerçektir. Bu krizin sonucu olarak ekonomik ambargo uygulamaları başlarsa, bunun etkilerini şimdiden tahmin etmek güç görünmektedir” dedi.
Türkiye ekonomisinin 2014 yılının ilk aylarında stres altında kaldığını dile getiren Özer, “Enflasyon ve işsizlik oranları yükselmektedir. Faiz oranlarının yükseltilmesinin cari açık, döviz kurları ve tüketim harcamaları üzerindeki beklentileri karşılamadığı anlaşılmaktadır.
Kredi değerlendirme kuruluşu Moodys’in, 10 bankanın görünümünü, negatif izlemeye alması olumsuzluk oluşturmuştur. Bunun faiz oranları üzerindeki etkisi negatif olacaktır. 2014 yılı Ocak-Şubat ayları bütçe disiplini, beklentilerin üzerinde iyimserliğe sebep olmuştur. Şubat ayında bütçe, 1.7 milyar TL fazla vermiştir. Faiz dışı fazla ise 4.99 milyar TL olmuştur. İlk iki ayda KDV artışının yüzde 29 civarında olması tüketim harcamalarının devam ettiğini göstermektedir” diye konuştu.
Özer, Denizli ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 2014 Şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.9 oranında artışla 254 milyon 361 bin dolar olarak gerçekleştiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Şubat ayı sonunda, iki aylık ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.2 oranında artışla 520 bin 908 dolar olmuştur. TİM verilerine göre 2014 Şubat ayında en fazla ihracat yapılan ilk beş ülke sırasıyla; İngiltere, Almanya, ABD, İtalya ve Fransa şeklinde sıralanmaktadır. 2014 Şubat ayı verilerine göre en fazla ihracat yüzde 40,56 ile hazır giyim-konfeksiyon, yüzde 13.16 ile elektrik-elektronik-makine-bilişim, yüzde 13.10 ile demir ve demir dışı metaller, yüzde 8.30 ile tekstil ve hammaddeleri ile yüzde 8.06 ile çelik ürünlerinde olmuştur. 2014 yılı Ocak ayı sonu itibariyle ithalat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.40 oranında artarak 211 milyon 211 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. İthalatın kompozisyonu incelendiğinde, Denizli’nin ithalatının yaklaşık yüzde 80’in üzerinde bir bölümü hammadde, yardımcı madde gibi yatırıma ilişkin maddelerden oluşmaktadır. İthal edilen malların başında bakır ve bakır türevleri (yüzde 56.91), pamuk (yüzde 10.58) ve demir-çelik ürünleri (yüzde 9.58) gelmektedir. Sigortalı çalışan sayısı, 2013 yılı Aralık ayı itibariyle, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.36 oranında artışla 185 bin 887 kişi olarak kayıt altına alınmıştır.”