Meclis toplantısında konuşan Özer, "AB'nin içine düştüğü sıkıntılı ortamda Türkiye olarak yeni uzlaşma alanları, fırsatlar oluşturarak istikrarımızı desteklemenin yolları aranmaya devam edilmelidir" dedi. 

Denizli Ticaret Odası'nın Haziran ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Habip Yıldız başkanlığında yapıldı. Oda Meclisi'ne son gelişmeleri değerlendiren Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısını kınadı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kendi kazdıkları kuyuda boğulacaklarını söyleyen Özer, "Bu olayları gerçekleştirenler bilsinler ki, bugün ve gelecekte kendi kazdıkları kuyuda boğulacaklardır. Devletimiz büyüktür, milletimizin birlik olma iradesi güçlüdür, bu cennet vatana, birliğine ve dirliğine uzanan elleri er ya da geç kırmayı mutlaka başaracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada da bir kez daha görülmüştür ki, terörün dili, dini, milliyeti yoktur. Bugün artık terör sadece ülkemizin değil, dünyanın sorunudur. Onun için üzerine elbirliği ile gidilmelidir" dedi. 







Küresel ekonominin belirli bir istikrarı yakaladığını söyleyen Özer, dünya ekonomisinin yüzde 2 büyüyeceğinin tahmin edildiğini belirtti. Özer, "Euro bölgesindeki deflasyonist eğilim devam etmektedir. Son dönemde Avrupa Merkez Bankası politika faiz oranını sıfır, mevduat faiz oranını- 0.4 olarak tutmasına rağmen beklenen harcama artışı sağlanamamıştır. İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması kararı, başta sermaye piyasalarında olmak üzere sorunların boyutlarının tahmin edilemeyeceği belirsiz bir süreç meydana getirmiştir. FED kararları, İngiltere'nin referandum sonucundan etkilenecektir. Küresel ekonominin referandum sonuçlarıyla nasıl baş edeceğini önümüzdeki günlerde izleyip göreceğiz. Şimdiden İsviçre Merkez Bankası'nın parasına müdahale ettiği görüldü. Gelecek günlerde merkez bankaları toplanıp izlenecek yolu belirleyeceklerdir" diye konuştu. 






Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 4.8 büyüdüğünü belirten Özer, enflasyondaki gerilemenin en iyi gelişmelerden biri sayılabileceğini, ithalatın azalıp, ihracatın artmasının sevindirici olduğunu, cari açığın düştüğünü söyledi. Turizm sektöründeki olumsuz gelişmelerin etkilerinin kontrol altına alınması gerektiğini, ayrıca İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı sonrasında çeşitli alternatifler aranması gerektiğini vurgulayan Özer, "AB'nin içine düştüğü sıkıntılı ortamda Türkiye olarak yeni uzlaşma alanları, fırsatlar oluşturarak istikrarımızı desteklemenin yolları aranmaya devam edilmelidir. Bu konuda, en üst düzeyde diploması trafiği hızlanmış olup, son günlerdeki olumlu gelişmeler bunu göstermektedir" dedi. Özer, M7mart ayı sonu itibariyle Denizli'de istihdamın 2.4 artarak 195 bin 752 kişiye yükseldiğini de vurguladı.