Ziyarette, Denizli Ticaret Odası ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Kardeş Oda” olması kararlaştırıldı. Ziyarette, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz ile Muş Baro Başkanı Ferudun Taş ve Muş Belediye Meclisi Üyeleri ile Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri hazır bulundu. 

Muş heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeşlik protokolü gerçekleştirebileceklerini ifade ederek,  “Denizli ile Muş zaten kardeş şehir. Odalar arasında da kardeşlik gerçekleştirebiliriz. Bu ülke hepimizin. Birlik, beraberlik ve kardeşlik her şeyden önce gelir. Şer odaklı güçlere fırsat vermemeliyiz. Birlikteliğimizin bereketini göreceğimizi düşünüyorum. Denizli olarak bilgi ve tecrübe paylaşımlarımızla Muş’un her zaman yanında olacağız.” dedi. 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı konuşmada, Denizli Ticaret Odası’nda olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Muş hakkında bilgiler verdi. Muş’un geniş bir ovaya sahip olduğunu fakat yeterince tarım ve hayvancılığın gelişemediğini belirten Asya, “Muş huzurlu bir il. Ancak ekonomimiz maalesef yeterince gelişmiş değil. Bunun için ciddi adımlar atılması gerekmektedir.  Şu anda tekstil ile ilgili üretimler var ve istihdam sağlanmaya başladı. Bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor. Daha fazla istihdam sağlayabilmemiz için Denizli ile kalıplarımızı yıkarak, istihdama dayalı sektörleri Muş’a kazandırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.  

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’na yeni hizmet binası kazandırdıklarını ve açılışını 23 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştireceklerini açıklayan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Denizli Ticaret Odası ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeşlik protokolünü bu tarihte imzalayabileceklerini belirtti. “Bizleri misafir değil kardeş olarak gördüğünüz için teşekkür ederiz.” diyen Başkan Cengiz, şöyle konuştu: “Kardeşliğimiz hayırlı olsun. Denizli’nin varlığı bize yeter. Şu anda tekstilde yol alıyoruz, fason üretim var. Denizli’nin özellikle tekstilde bize öncülük yapmasını bekliyoruz. Denizli’den bilgiyi alıp Muş’ta uygularsak hem ekonomiye ve hem de istihdama katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”  
Yapılan konuşmalar sonrasında Başkan Özer, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’e Denizli’yi simgeleyen horozun gümüş plaketini takdim etti.