Denizli protokolünün ve iş dünyasının büyük ilgi gösterdiği programa, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ile Turkuvaz Grubu bünyesinde yayın yapan gazetelerden çok sayıda yazar katıldı. 

Sabah Gazetesi adına programın açış konuşmasını yapan Gazeteci-Yazar Yavuz Donat, Denizli’nin ortak akılla yönetilen bir şehir olduğunu vurguladı. Donat, “Şehir kendi içinde barışık. Sivil toplum örgütleriyle, yöneticileriyle el ele vermiş. Denizli'yi kutluyorum” dedi. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli'nin kendine has birçok özelliği bulunduğunu dile getirdi. Bunları yatırımlar ve tanıtımlarla şehre kazanç sağlayacak hale getirmeye çalıştıklarını anlattı.
Denizli Valisi Hasan Karahan da, Denizli'nin daha bilinir bir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “Denizli gibi Türkiye'de 20-25 vilayet olsa, Türkiye 2023 hedeflerine bugünden ulaşmıştı” ifadesini kullandı. 
Yapılan açış konuşmalarının ardından Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş'ın moderatörlüğünde "Denizli'nin uluslararası rekabetteki konumu açısından dünü, bugünü ile ulusal ve yerel düzeyde önümüzdeki dönem kalkınma hedefleri" konulu panele geçildi. Panelde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu ile Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, konuşmacı olarak yer aldı.
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZİMİZ YOK AMA BALIK İHRAÇ EDİYORUZ” 
Turkuvaz Medya Gurubu yazarlarını Denizli’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli’yi tarif etmek, saatlere sığmaz. Denizli denizi olmayan ama denizi olan birçok Avrupa ülkesine balık ihraç eden girişimciliği yüksek bir şehirdir. Denizli ihracatıyla, istihdamıyla ve üretimiyle, Türkiye’ye model olmuştur. Türkiye’de ihracatçı iller arasında ilk 8’de yer alan Denizli’de çok sektör var. Denizli Ticaret Odası olarak, bu sektörlerimizin gelişimi, değişimi ve daha iyi noktalara gelebilmeleri için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu. 
BAŞKAN ERDOĞAN: “KİMSE BOŞ DURSUN İSTEMİYORUZ!”
Denizli Ticaret Odası olarak iyi yetişmiş teknik eleman konusuna da önem verdiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, “Teknik eleman yetiştirme ve uzmanlaşmasını sağlama konusunda çeşitli eğitimler düzenledik. Tekstil tasarımla ilgili 25 kardeşimize eğitim vererek, sektörümüze katkı sağladık. Bunların içinde kendi işini kuran arkadaşlarımız oldu. Isı yalıtımı, su yalıtımı ve kaynakçılıkla ilgili kalifiye elemanlar da yetiştirdik. Odamızda günde 100-150’ye yakın kardeşimiz eğitim alıyor. Bir kişinin bile evde veya kahvede boş oturmasını asla onaylamıyoruz!” diye konuştu. 
Erdoğan konuşmasında, iki yıl öncesine kadar Denizli’de ARGE ve Tasarım Merkezi olmadığını ancak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin destekleriyle kısa zamanda 21 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurulduğunu da anlattı.  

BAŞKAN ERDOĞAN: “SOSYAL AKTİVİTELERİN YAPABİLECEĞİ MEKANLAR TURİST SAYISINI ARTTIRIR”
Emeğin kazanca dönüşmesinde fuarları da önemsediklerine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın her yerinden insanlar bu fuarlara katılım sağlıyor. Uluslararası bölgesel fuar boşluğunu çok ciddi anlamda ele almalıyız. Antalya, Denizli ve İzmir arası otoban ve yüksek hızlı tren projelerinin hayata geçmesiyle, turizm, sağlık turizmi ve termal turizme hareketlilik geleceğine inanıyorum. İlimize teleferik ve kayak merkezinin kurulmasıyla turizm gelirlerinde artış oldu. Pamukkale’mize turist çekersek, yeni yeni yatırımlar olacaktır. Ayrıca alışveriş, eğlence, bisiklete binme ve tenis gibi sosyal aktivitelerin yapabileceği mekanlar oluşturabilirsek, Denizli’ye gelen turist sayısı ciddi anlamda artacaktır.”