Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın önderliğinde 50 kişilik bir heyet, Denizli’den Almanya’ya gitti. Son teknoloji inşaat sistemlerinin biraraya geldiği ve her yıl adeta yeni buluşların şovuna dönüşen Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı'nda, stantları gezen sektör Denizlili girişimciler, katılımcı firmaların temsilcilerine merak ettiklerini sordu.
Profesyonel isimlerden oluşan Denizli Ticaret Odası İnşaat Fuarı Heyeti, iş bağlantıları yapmayı da ihmal etmedi.
Fiyat, kullanım kolaylığı ve ürünün adaptasyonu hakkında, uluslararası pazarda yer alan firmalardan bilgi alan heyet, yeni ürünleri yerlerinde görüp inceleme imkanı buldu.
 

BAUTEC BERLİN 2018 ULUSLARARASI YAPI VE İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ FUARI, ULUSLARARASI KABUL GÖRMÜŞ BİR ORGANİZASYON

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, özellikle yaptığı işte yeni ürün ve yüksek teknoloji ile benzerlerinden bir adım öne çıkmak isteyen inşaat firmalarının, Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı’nı mutlaka görmesi gerektiğini söyledi. Başkan Erdoğan, “Bu fuarı, benzerlerinden ayıran en önemli özellik, Euro bölgesindeki firmaların yeni teknoloji ürünler ile fikirlerini uluslararası arenaya bu sayede sürüyor olması... Firmalar ile ilgililer için konferans alanlarının da oluşturulduğu Bautec Berlin 2018 Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı'na katılan üyelerimiz, bu yılın yeni ürünlerini yerinde görüp inceledi. Yeni teknoloji sistemleri, keşfetme fırsatı da yakaladı. Uğradığımız ve ürünlerini incelediğimiz her stantta, yenilikle karşılaştık; son teknoloji yepyeni bir ürün gördük. Bu yıl özellikle hafifletilmiş malzemelerin bulunduğu fuarda, inşaat sektöründeki tabirle zeminden çatıya yapının her kesitine yönelik bir çözüm sunuluyor. Yeni sistemler sergileniyor. Bu fuar, o nedenle inşaat teknolojilerinin zirvesi niteliğinde” dedi. 
Erdoğan, fuar esnasında yanındaki kalabalık ekiple incelemelerde bulunurken, DTO’nun özellikle son dönemde büyük önem verdiği teknik tekstil ürünlerinden karbon fiber bir malzemenin, inşaatlarda demirin yerini aldığını gördü ve gelecekte önemli bir hammadde olarak kullanılacağını öğrendi. Denizli heyeti, C3 Konsorsiyumu’nda Stratejik Geliştirme Uzmanı Mühendis Ludwig Gawer’den ayrıntılı bilgi aldı.
Özel bir karbon fiber teknolojisi geliştirme konsorsiyumu olan C3’ün yetkilileri ile görüşmesinin ardından Başkan Erdoğan, “Teknik tekstilin gelecekte ülkemiz ekonomisinin en hızlı sektörlerinden biri durumundaki inşaat sektöründe de ciddi oranda kullanılmasının an meselesi olduğunu, bu kurum bugün gözler önüne serdi. Böylelikle, odamızın AB’den 3 milyon Euro hibe alacak yeni girişimlerinden biri olan Denizli’de Teknik Tekstille Dönüşüm Projesi’nin önemini bir kez daha kavradık” dedi.