HABERDENİZLİ.COM

Geçen hafta Gebze’de tanıtımı yapılan ve 2022’de yola çıkması beklenen yerli ve milli elektrikli otomobilin üretim bandından çıkacak 20’nci otomobili de dahil olmak üzere 20 araç almak istediğini TOGG’a bildirdi. Bununla ilgili, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı da olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, bir yazı gönderdi. Her zaman ülkenin yarınları için atılan her adımın takipçisi ve destekçisi olduklarına dikkat çeken DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Talip olduğumuz araçlarla, bu önemli girişimde bizim de payımız ve katkımız olsun istedik. Yılın son toplantısında, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Meclis Başkanımızla, bir karar aldık; şimdiden 20 araca birden talip olduk.” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, odalarının yeni yıla dair hedeflerinden ipuçları verdi. 2020’nin Denizli yılı olması için özel bir çaba göstereceklerini ve üretim, iş, ihracat ve istihdamın artması, şehrin daha çok bilinir hale gelmesi için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizdi. Başkan Erdoğan, bununla ilgili ilk adımı da 2019’un son yönetim kurulu toplantısında attıklarına dikkat çekti. Erdoğan, “Son birkaç yılda ülke ve şehir olarak kazandığımız ivmememizin daha da artacağı bir 2020 için şimdiden kolları sıvadık… Cumhurbaşkanımız’ın tanıtımını yaptığı yerli ve milli otomobilimiz, 2019’un son haftasında sadece ülkemizde değil gönül coğrafyamızda da büyük bir heyecana yol açtı. Ülkemiz, her kesimden çok büyük bir ilginin odağı haline geldi. Biz de DTO yönetimi olarak, bir karar aldık... İlk elektrikli otomobilimiz TOGG’un, aralarında üretim bandından çıkacak 20’inci otomobil de olmak üzere 20 tanesine birden talip olduk. Gerek dış görünüşü gerekse modern teknolojisiyle, sektöründe çığır açacağına ve kısa zamanda dünyaya yayılacağına inandığımız otomobilimizin daha tekerleri dönmeye başlarken, biz de enerji verelim, daha hızlı yol almasını sağlayalım diye düşündük. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

YÖNETİM ARAÇLARA ŞİMDİDEN TALİP OLDU

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, “2020 Denizli Yılı”ndan hareketle, 1’i DTO tarafından alınmak üzere şimdiden ön sipariş geçilen 20 otomobili, şahıs olarak satın almayı taahhüt etti.