HABERDENİZLİ.COM

Küresel bir salgına dönüşen korona virüsün yayılmasını önlemek için Türkiye genelinde sürdürülen mücadeleye sosyal medyada bir araya gelen 3 boyutlu yazıcı sahibi firmalar, mühendisler, tasarımcılar, kolektif üretim hareketiyle sağlık çalışanları için ücretsiz koruyucu yüz siperliği üretiyor.  Bugüne kadar binlerce siper üretip sağlık kuruluşlarına teslim eden hareketin Denizli ayağına Denizli Sanayi Odası da destek veriyor. İl Temsilcisi Bahri Ertunç, bugüne kadar Denizli’de Sanayi Odası’nın da desteğiyle 4.000’e yakın siperlik üretip teslim ettiklerini söyledi. Gönüllüler kendi imkanları ile temin ettikleri hammaddeleri kullanarak 3D yazıcı ile üretim yapıyorlar. Malzeme talebinde bulunmaları durumunda, 3BoyutluDestek Merkezi, Denizli Sanayi Odası veya harekete destek olan firmaların sağladığı hammaddeler kendilerine ulaştırılıyor.

Covid 19 Mücadelesine 3 Boyutlu Destek

Kolektif Üretim Hareketine Denizli Sanayi Odası’ndan Lojistik Destek

Denizli Sanayi Odası’nın bir katı hareketin Denizli organizasyonuna tahsis edildi. Evlerde ara vermeden 3D yazıcılarda üretilen siperliklerin dağıtımı Denizli Sanayi Odası’nda oluşturulan merkezden yapılmaya başlandı. Yine Denizli Sanayi Odası’na üye firmaların desteğiyle 3D yazıcılarda ve elde üretilen parçalar fabrika ortamında üretilmeye başlanarak sayı arttırıldı. Kolektif üretim hareketinin Denizli Temsilcisi Bahri Ertunç, “İhtiyacı olan sağlık çalışanlarımızın 3boyutludestek.org sitesi üzerinden gönderdiği talepler kontrol edildikten sonra Denizli Sanayi Odası’nda paketlenerek ilgililere ulaştırılıyor. Tamamen sivil bir insiyatif olan bu harekette Denizli Sanayi Odası’na üye sanayicilerin sağladığı hammaddeler ve Denizli Sanayi Odası’nın sağladığı yer ve lojistik imkanlarıyla talepleri çok daha hızlı karşılayabiliyoruz. Hedefimiz bu haftasonuna kadar 5.000 adet siperliği ihtiyacı olan sağlık çalışanlarımıza ulaştırmak. 3D yazıcı sahipleri olarak bizler de üretime devam edeceğiz. Salgın tehlikesi geçene kadar, sağlık kuruluşları bize ne zaman tamam derse, o zamana kadar üretime devam edeceğiz” dedi.

Covid 19 Mücadelesine 3 Boyutlu Destek

Keçeci: Sanayici Salgına En İyi Bildiği Şekilde, Üreterek Destek Veriyor

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci verdikleri desteğin önemine dikkat çekerken “Bu olay bizim de sanayiciler olarak ister istemez içinde bulunduğumuz “maker hareketi”nin bir sonucu. Maker hareketi aslen üretmek ve kendi kendine yetmek üzerine kurulu bir felsefe ve biz Denizli’li sanayiciler olarak bu salgına en iyi bildiğimiz şekilde, üreterek destek veriyoruz. Kendi evlerinde ve işyerlerinde 3 boyutlu yazıcılarını kullanarak yüz siperliklerini üretip çok uzak noktalara ulaştıran gönüllülere biz de elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bu iş bir imece işi ve Denizli Sanayi Odası’nın da burada çok doğru bir noktada konumlandığını düşünüyorum. Buradan destek olan tüm sanayicilerimize tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Covid 19 Mücadelesine 3 Boyutlu Destek