HABERDENİZLİ.COM

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Dünya Engelliler Haftası ile ilgili yazılı açıklamasında, diğerlerinin, engelli bireyleri hayata tutunduracak adımlar atmasının toplumsal birlik ve beraberliğin pekiştirilmesinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Başkan Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Asla unutmamalı ki; neredeyse her ailede bir engellimiz var ve hepimiz birer engelli adayıyız... O nedenle, her zaman ve her yerde empati yaparak, onları topluma kazandırmanın ve sosyal hayatta tutmanın yollarını aramalıyız. Bunun için gerekirse, pozitif ayrımcılık da yapmalıyız. Ülkemizde, tahminen 10 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor.

Bunların 1 milyon 800 bini, çalışma çağında ve yeterliliğinde. Fakat, sadece 160 bin engellimizin bir işte çalışabildiğine dair de bir tespit var... Yani, engelli bireylerin ne yazık ki yüzde 90'ından fazlası bir iş sahibi değil. Tarih boyunca engel tanımayan bir medeniyet olarak, engelli vatandaşlarımızın her zaman toplumun içinde, bizlerle bir ve beraber olmasını önemsemiş, bunun gereğini yerine getirmiş bir milletiz. Engelli vatandaşlarımız, üretime ve iş hayatına katılarak, daha üretken ve verimli bir hale gelebilirler; ihtiyaçlarını kendileri karşılayıp sosyal hayata tutunabilir, daha aktif olabilirler. Bunun için, onlara güvenmeli, bıkmadan usanmadan defalarca bu şansı onlara tanımalıyız! Biz, onlarla biriz ve beraberiz; böylelikle daha büyüğüz, daha güçlüyüz! Bu vesileyle, her birine en kalbi muhabbetlerim ile saygı ve sevgilerimi iletir, sevdikleriyle mutlu ve güzel günler dilerim.”dedi.

Başkan Erdoğan, Dünya Engelliler Haftası’nı unutmadı

Başkan Erdoğan, Dünya Engelliler Haftası’nı unutmadı