HABERDENİZLİ.COM

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan "Barış Pınarı Harekatı"na Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan'da destek verdi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan bugün saat 10.00'da gazetecilere yaptığı açıklamada 'Barış Pınarı Harekatı'ndaki kahraman ordumuza destek olmak amacıyla şehrimizdeki TOBB'a bağlı oda ve borsaların girişimiyle aralarında meslek ve iş dünyası temsilcileri ile çalışan kesimin temsilcilerini de yer aldığı bir grup STK, ortak basın açıklaması yaptı.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, "Herkes şunu çok iyi bilmeli ki masum insanları takleden ve ülkemizin güvenliğinede açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez. Türkiye; Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla başlayıp devam eden tüm bu operasyonlarıyla terör örgütlerini ve destekçilerini gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Aynı zamanda sivillerin ve masumların korunmasına dikkat gösterilmektedir. Bunu zaten hem Fırat Kalkan'ı hemde Zeytin Dalı harekatlarında da gösterdik. Önceden terörün hakim olduğu bölgede hayat normale döndü. Barış ve huzur geldi. Yurtlarını terk etme zorunda kalmış olan Suriyelilerin geri dönüşünede zemin hazırlamış olduk. Türkiye'nin elinden gelen tüm imkanlarını bu bölgeler için nasıl seferber ettiğini de tüm dünya gördü." dedi.

Erdoğan, "Biz inanıyoruz ki, gönül dünyasını ve insanları imar edemeyenler. Yer yüzünü imar edemezler. Türkiye olarak bizler, yıkmaktan ve yakmaktan yana biz hiç olmadık ve olmayacağız. Bizim tarafımız huzurdur, barıştır ve kardeşliktir. Türkiye'nin terörle mücadeleye dönüş çabaları etkin ve dini temizlikte dahil olmak üzere insanlığa işlenen suç niteliğindeki PKK/PYD/YPG ve DAEŞ eylemleri nedeniyle yerlerinden edinmiş, Suriyelilerin geri dönüşlerinin önünü açacak. Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasınada katkıda bulunacaktır. O nedenle Türkiye'nin başlattığı her harekat Suriyeli göçmenler mazlum ve mağdur yerel halk tarafından desteklenmektedir. Tüm bu gerçekler ışığında uluslararası camiayı teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim olma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek ülkemize destek olmaya davet ediyoruz. Şunuda herkesin bilmesini istiyoruz. Türkiye ve Türkiye Ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk iş dünyası ve sivil toplumu bir ve beraber olarak en güzel cevabı verecektir. Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi Türkiye'nin geleceği için daha çok çalışacak daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma değil milli birlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür. Öte yandan bütün vatandaşlarımızı sosyal medyalardaki bilgi kirliliği ve provakasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuz ve kardeşimizdir. Aynı milliyetin aynı kültürün aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz. Bizi birbirimize düşman edemez. İş dünyası olarak dualarımız ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine inancımız tamdır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza ise Allah'tan şifalar diliyoruz. Türk ordumuz inşallah muzaffer olur." dedi.