Ülke kaynaklarının terör olaylarıyla heder olduğuna dikkat çeken Başkan Necdet Özer, “Çok uzun yıllar birçok cana ve ülke kaynaklarının tükenmesine neden olan terör olayları, Suruç katliamı sonrasında yeniden başladı. Bu menfur olay sonrasında asker, polis ve sivil vatandaş olmak üzere birçok insanımızı kaybettik ve maalesef kaybetmeye devam ediyoruz. Yüzyıllardan bu yana devam ederek gelen birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar, elbette bu işin sorumluları tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir. Bu topraklarda tarih boyunca yaşayan insanımız, birlikteliğinin yanı sıra kanıyla, canıyla, tarihi ve kültürüyle bir bütündür.” dedi.
Terör saldırıları sonucunda şehit olan polis ve askerler ile hayatını kaybeden vatandaşların acısını derinden hissettiklerini söyleyen Başkan Özer, belli bir sükûnet döneminin ardından tekrar artış kaydeden terör olaylarında Denizli ve Türkiye’nin çeşitli illerinin şehit haberleriyle yıkıldığını, hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını vurguladı.
Akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğini kaydeden Özer, “Kanın durması için ne lazım geliyorsa sorumluluk taşıyan tüm kişi ve kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. İnsanı yok etmek değil, insanı yaşatmak önemlidir. İş dünyası olarak ülkemizdeki huzurun yeniden tesis edilmesini, bunu sağlayacak adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz.” dedi.  
 “Milletimizin huzuru, işi ve aşına göz dikenler dün olduğu gibi bugün de var.” diyen Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Halkımız bu çirkin oyunlara gelmeyecek, birlik ve beraberliğimizi bozdurmayacaktır. Zaman ayrışma zamanı değil, bir olma, beraber olma ve diri olma zamanıdır. İş dünyası olarak ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.”