HABERDENİZLİ.COM

Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Aquamasters Yüzme Yarışları'nda, eski milli yüzücü Tolga Öcal'ın, yarışı kendinden önce bitirmek üzere olan kendisinden 27 yaş küçük Seyfi Diker'i (13), denizden çıkıp bitiş çizgisine ulaşacakken itip denize düşürdüğü anları tüm Türkiye hayretle izlemişti.
Son anda kasıtlı bir engellemeyle kaybettiği yarış sonrası gözyaşlarına boğulan Seyfi’ye yapılan centilmenlik dışı hareket ile onu yaptığı için diskalifiye edilen milli yüzücü Öcal, sosyal medyada halktan büyük tepki çekmişti.

DENİZLİ, DENİZE GERİ İTİLEREK ŞAMPİYONLUKTAN EDİLEN SEYFİ’NİN BAŞINA GELENLERE ÜZÜLMÜŞTÜ

Hakemlerin kararıyla şampiyon ilan edilen ve mutlu sona ulaşan küçük yüzücü Seyfi, kendisinden hemen sonra ipi göğüsleyerek 2’nciliği de kimselere bırakmayan takım arkadaşı Muammer Gecekuş ile birlikte, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti. Başından geçenleri ve neler hissettiğini bir kez de Başkan Erdoğan’a anlattı.

BAŞARILI YÜZÜCÜLER VE AİLELERİ İLE ÖĞRETMENLERİNİ KUTLADI

DTO Başkanı Erdoğan, TOBB Ortaokulu öğrencisi yüzücülerin başarılarıyla gurur duyduklarını, yarışın son anlarının görüntülerini izlediklerinde yapılan engellemeyi görünce de büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Başkan Erdoğan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Seyfi Diker ile Muammer Gecekuş, spordaki başarılarıyla, başta Denizli Ticaret Odamızın sonra da Denizli’mizin gurur kaynağı oldu. Gençlerimizin, rakiplerini geçerek, insanımızın ne kadar çalışkan ve başarılı olduklarını herkese göstermiş olması, başta aileleri olmak üzere öğretmenleri ve onlar kadar bizleri de sevindirdi. Denizli Ticaret Odası olarak, eğitimi hep önemsedik, önceliklerimiz arasında tuttuk. Eğitim ve öğretim ile öğrencilerimize, her fırsatta destek olduk. Bu katkımızın, burada olduğu gibi bir başarı öyküsüne dönüşmesi, ne derece doğru bir yolda olduğumuzun bir göstergesi. Sizlerin başarısı arttıkça, bizlerin de bu konudaki ilgi ve isteği artıyor. Her ikinizi ve sizleri bu aşamaya getiren birbirinden değerli öğretmenleriniz ile ailelerinizi kutluyor, teşekkür ediyorum; başarılarınızın devamını diliyorum. Siz çalıştıkça, yarıştıkça ve başarılarınızı bir seri halinde sürdürdükçe, biz de her zaman sizlerle olmaya devam edeceğiz. Ziyaretiniz, bizi mutlu etti. Teşekkür ederiz.” dedi.

ÖĞRETMENLERİ, DESTEKLERİNDEN DOLAYI BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Öğrencileri ile birlikte DTO’ya gelen Denizli TOBB Ortaokulu Müdüresi Gülçin Yapar ile Müdür Yardımcısı Harun Öztekin de ilgisinden dolayı Başkan Erdoğan’a teşekkür etti. Yapar, “Sizlerin desteği var oldukça, bu birbirinden yetenekli çocuklarımız, gittikleri her yerde bizlerin başını dik tutacak, mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bizi kabul ettiğiniz ve her zaman ki gibi ilginizi esirgemediğiniz için teşekkür ederiz. Bizler, yapımında da katkı sağladığınız okulumuzu, her zaman sizlerin bir parçası olarak gördük. Sizler de bizi hep böyle karşıladınız; minnettarız.” dedi.

BAŞARILARINI, DTO DA ÖDÜLLENDİRDİ

Başkan Erdoğan, yüzücüler ve öğretmenleri ile fotoğraf çektirdiği ziyaretin sonunda, konuklarını okullarında kullanabilecekleri eğitim setinden oluşan birer hediye ile uğurladı.

NE OLMUŞTU?

Marmaris'te 5 Mayıs 2019 Pazar günü İçmeler Sahili'nde gerçekleştirilen 1500 metre yarışında, Milli Yüzücü Öcal(40) centilmenliğe aykırı davranışta bulunduğu gerekçesiyle diskalifiye edilirken, Denizli’den yarışa katılan genç yüzücü Seyfi Diker(13) ise, hem kendi kategorisinde hem de tüm yaş grubundan sporcuların yer aldığı erkekler genel klasmanında şampiyon ilan edilmişti. Yarışmada 11- 13 yaş grubunda yarışan Deniz Yüzme Spor Kulübü'nden Denizli TOBB Ortaokulu Öğrencisi Seyfi Diker, çekişmeli geçen parkuru tüm sporcuların önünde tamamlayıp sudan birinci çıkmasına rağmen Öcal tarafından tekrar denize itilerek şampiyonluktan edilmişti. Olay sonrasında, olayı fark eden hakemlerin kararıyla hakkı olan birinciliği iade edilen Diker'in takım arkadaşı Muammer Gecekuş da ikinciliğe ulaşmıştı. Olay ve sonrasında yaşananlar ise, yarışmanın ardından günlerce ulusal basında yer almıştı.