Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. H.Nuran Uz Aktekin, güneş yanığının deri kanseri olma olasılığını artırdığını söyledi. Yaz aylarında tatillerini sahil ve plajlarda geçiren vatandaşlara uyarılarda bulunan Uz.Dr. Aktekin, güneş yanığından mutlaka kaçınılması gerektiğini belirtti.

Güneş yanığı ve deri hastalıkları konusunda açıklamada bulunan Cildiye Uzmanı Dr. H.Nuran Uz Aktekin, güneşte çok fazla kalınmaması konusunda vatandaşları uyardı. Güneş ışınlarıyla bronzlaşmakdan kaçınılması tavsiyesinde bulunan Uz.Dr. Aktekin, "Güneşlenerek bronzlaşmak deriye hasar verir. Ayrıca deri kanseri riskini de artırmaktadır. Bu nedenle özellikle güneş yanığından mümkün olduğunca kaçınmak gerekmektedir. “ açıklamasında bulundu.

Güneş yanığından korunmak için güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce mutlaka koruyucu krem sürülmesinin yararına değinen Uz.Dr. Aktekin, “Güneşlenmede ısrar edenler, mümkün olduğunca yüksek koruma faktörlü ürünler kullanmalıdır. Güneş koruyucu krem kullanılsa bile özellikle saat 10.00-16.00 arası güneşlenmemek gerekmektedir. Diğer zamanlarda ise geniş bir şapka ve gözlükle korunmaya özen gösterilmeli, açık renkte uzun kollu ve bacakları örten giysiler tercih edilmelidir. Islak giysilerin güneşten korumayacağı da unutulmamalıdır." şeklinde konuştu.

Altı aydan küçük bebeklerin doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamasını öneren Cildiye Uzmanı Dr. Aktekin, bebeklerin günde 10 dakika güneşlenmesinin D vitamini üretimi için yeterli olacağının altını çizdi. Güneş ışınlarının önemine de değinen Uz.Dr. Aktekin, güneşten uzaklaşıldıkça D vitamini yetersizliğinin arttığını, bunun da depresyon, kemik, romatizmal ve kanser gibi çeşitli hastalıklara neden olduğunu da sözlerine ekledi.