Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Özbay, son dönemde sıcakların etkisiyle göz nezlesi veya kızarması olarak bilinen ‘viral konjonktivit’ hastalığının artmasına dikkat çekti. Özbay, göz nezlesinin önemsenmemesi durumunda gözde uzun süreli hasarların yaşanabileceğini söyledi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Özbay, aşırı sıcakların göz enfeksiyonlarını da beraberinde getirdiğini söyledi. Yazın görülen göz enfeksiyonlarının genelde kuru, sıcak, tozlu ve polenli havalardan veya havuzlardan bulaştığını belirten Uzm. Dr. Davut Özbay, göz enfeksiyonu belirtilerinin kızarıklık, çapaklanma ve kaşıntı ile kendini gösterdiğini bu nedenle kuru, tozlu, polenli ortamlardan uzak durmak ve serinlemek için girilen havuzlarda hijyene dikkat etmek gerektiğini dile getirdi. Göz enfeksiyonları için de göz nezlesinin son zamanlardaki artışına dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Özbay, “Yaz mevsimi ile birlikte alerjik göz nezlesi artar çünkü güneş ve tozlu, polenli ortam buna müsait bir zemin oluşturur. Klima nedeniyle oluşan kuru hava da hastalığı tetikler. Kaşıntı ve ağırlıklı olarak gözde yanma ile ortaya çıktığı için mümkün olduğunca eller gözlere değdirilmeli ve sık sık yıkanmalıdır. Göz nezlesi olan bir kişi mutlaka en yakın göz doktoruna gitmeli ve tedavi olmalıdır. Çünkü göz nezlesi bulaşıcı olup, kişiden kişiye bulaşabilir ve tüm aileyi etkileyebilir. ‘Viral konjontivit’ hastalığına karşı önlem alınmaması durumunda, hastalığın ilerleyen aşamalarında görmede geçici azalmaya neden olabilir. Bu nedenle bazı sağlık kurallarına uymak çok önemli. Eller sürekli yıkanmalı, bu rahatsızlığı taşıyan kişilerin eşyaları kullanılmamalı, havuzların bakımları titizlikle yapılmalı, ortak kullanılan her yer düzenli olarak dezenfekte edilmelidir.” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları polikliniklerinde her türlü göz hastalıklarına çözüm ürettiklerini belirten Özbay, hastane olarak 9 uzman hekimle gündüz ve vardiya hizmeti verildiğini dile getirdi.