Döviz kurlarındaki ani dalgalanmalarının ardından ürünlerin fiyatlarının artması pek çok sektör gibi sağlık sektörünü de etkiledi. Denizli’de yaşanan bir olayda ise malzeme eksikliği nedeniyle bir hastanın ameliyatının yapılamadığı iddia edildi.

EŞİMİ AMELİYAT ETMEDİLER

Sosyal medyada yapılan paylaşımda, “Denizli Devlet Hastanesinde skandal bir olay yaşadık arkadaşlar. Eşim, Denizli Devlet Hastanesi ortopedi polikliniğinde muayene oldu, MR çekildi. Omzundaki kas ve tendon yırtılmasından dolayı ameliyat olması gerekiyor. Denizli Devlet Hastanesinde ameliyat için gerekli olan malzemelerin devlet tarafından karşılanmadığı gerekçe gösterilerek ameliyatların durduğunu söylediler. Eğer ameliyat gecikirse omzundaki yırtığın daha da çok büyüyeceğini söyledi doktor. Özel hastanede yaptırın diyerek geri gönderdiler. Biz de devletin vatandaşı için sunduğu sağlık hizmetinden faydalanıp eşimin Denizli Devlet Hastanesinde ameliyatını olmasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum.  Bu Denizli Devlet Hastanesi için büyük bir utançtır. Bu soruna bir çözüm bulsunlar” denildi. 

HASTANE İDDİALARI DOĞRULADI

Sosyal medyadaki iddialara hastane kaynaklarından cevap geldi. Yapılan açıklamada, malzeme eksikliği nedeniyle ameliyatın yapılamadığı doğrulanırken, özel hastaneye gönderildiği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi.