Denizli'de yaşayan 43 yaşındaki Kadirhan Hüseyin Doğu,  1  buçuk yıl önce yaptığı kaza sonrası doktorların sporu bırakmasını söylediği halde tekrar spora başlayan Doğu, azim ve başarısıyla antrenmanlarına devam ederek Atletik Fizik  Yarışmaında Türkiye Şampiyonu oldu.

HABERDENİZLİ.COM / Zekican Şenkaya

Haberdenizli.com’a Özel Röportaj veren Türkiye Şampiyonu Kadirhan Hüseyin Doğu, başarı öyküsünü anlattı. Öyküsüne başlayan Doğu şunları söyledi, “Hayatımı spora adamış birisiyim, 10 yaşındaki yani 4. sınıfken ilk defa sporla tanıştım. Spora tekvando ile başladım ve lise sona kadar devam ettim. Bu arada ilk okul bittiğinde ortaokul çağlarında  ilk defa Milli oldum. Türkiye dereceliklerim, Şampiyonluklarım, Avrupa derecelerim ve Dünya Şampiyonasına katılmışlığım var. Lise 3 ve lise 4'e kadar devam ettim. Daha sonra amatör bir şekilde boks yaptım. 21 yaşındayken yine amatör güreş yaptım. Sadece profesyonel olarak yıllarca tekvando yaptım. Daha sonrası 25 yaş aralarında Fitness ile tanıştım. Fitness ile bu yaşıma kadar devam ettim ama 5 - 6 yıl arada bazen sakatlıklar oldu ve antrenmanlara arama vermek zorunda kaldım” dedi.

KAZADAN 1 BUÇUK YIL SONRA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUM
Kadirhan Doğu , “Trafik kazası yaptım. Bu 12 - 13 yıllık süreçte 6 yıllık bir ara vermişliğim var. Ama gene bu sakatlıklardan dolayı gene devam ettim Fitnessi bırakmadım. Doktor, motosiklet kazasından sonra dizimin yüzünden ayakta duramayacağını söylediği halde ben tekrar spora devam ettim ve Türkiye Şampiyonasına katıldım. Bu kazadan 1 buçuk yıl sonra Türkiye Şampiyonu oldum. En son kendi atletik fizik branşımda 2017 Türkiye Şampiyonuyum” ifadelerini kullandı.

KIBRIS'TA DÜNYA ŞAMPİYONASINA DAVET EDİLDİM
Doğu, “Şuanda da 3 -5 Kasım 2018'de Kıbrıs'ta düzenlenecek olan MR. Üniverse yani üst düzey bir yarışmaya Dünya Şampiyonasına davetliyim. Dünya Şampiyonasının bir tık üstü oluyor katılacağım yarışma. 2 hafta sonra yarışmaya gideceğim inşallah Türkiye'ye ve Denizli'ye ödül getireceğim. Üzerimde bulunan Türk bayrağı ve milli takım formasını gururla şerefle taşıyıp geleceğim” dedi.

HER GÜN 1 BUÇUK KİLO ET, 20 YUMURTA
Yarışmaya hazırlanmak için 2017'deki en son şampiyonluğumdan beri beslenme ve diyetime devam eden Kadirhan Doğu şu ifadeleri kullandı, “ Zaten her gün sağlıklı beslenerek bu seviyeye geliyoruz. Kas kütlemizi ve antrenman programımızı kendi girecek olduğumuz branşa göre antrenman yapıyoruz. Mesela yarışmaya hazırlanırken her gün 1 buçuk kilo et, minimum 10 ila 20 tane yumurta yiyorum. Kötü karbonhidrattan uzak duruyoruz. Şeker zaten hayatımda meyve dahi şekerli olduğu için çok kısıtlı bir şekilde bazı diyet meyveleri haricinde meyve yemiyorum yani yiyemiyorum formu mu tutmak için. 2017 en son şampiyonluğumdan sonra hazırlanmış olduğum beslenme programım ve diyet programım bu şekilde. Beslenmeden yorulduğumuz tükendiğimiz anlar oluyor beslenmeden ama mecburuz bu hayatı biz seçtik, bunu yapmak zorundayız. Bu hayatı kendim seçtiğim için kendimi bu şekilde motive ediyorum. Her insanın benimki kadar profesyonel olmasa da beslenmesine en azından egzersizlerine en kısa 30 dakika veya 45 dakikalık bir yürüyüş yapmaları benim tavsiyem olur. 1 ay spor yapmaya başlarsanız üzerinizdeki değişimi göreceksiniz” dedi.

HOBİ OLARAK BAŞLAMIŞ OLDUĞUM SPORDA ŞAMPİYON OLDUM
Doğu, “İlk söylediğim gibi spora tekvandoyla başladım. Makine Bölümü mezunuyum ama hiç bir zaman onun üzerinde gitmedim hep hobilerim üzerinden devam ettim. Kendi mesleğimle alakalı değil ama tekrar spora geri dönerek şuanda hayatımı sporla geçindiriyorum ve Denizli'de metro fileks adı altından 6 yıldır spor salonu işletiyorum” dedi.

BİR TEŞEKKÜR ETSELER YETER
Doğu, “Türkiye ve Denizli'yi temsil ediyorum. Benim sadece söylemek istediğim, Denizli'de yetişmiş olan büyümüş ve kendisini geliştirmiş. Denizli'ye başarı getirmiş en azından 2.'likler 3.'lükler olmasa bile Şampiyonluklarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün yanına çağırıp bir plaket veya bir teşekkür. Teşekkür bile bir insanı yüceltebilir. Sonuçta şampiyon olan bir kişi Türkiye'yi temsil ediyoruz. Orada da belki bir şampiyonluk getireceğiz veya orada da derecelerimiz olacak. Benim en son katıldığım 2017 Avrupa şampiyonasında Avrupa 3.'lüğüm var” diye konuştu.

TEKRAR DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİDİYORUM
Doğu, “MR.Üniverse Dünya Şampiyonası yani bir tık üstü olan yarışmaya gideceğim. İnşallah oradan da eli boş gelmeyeceğim. Benim istediğim sadece teşekkür. Teşekkür mektubu bile olsa yeterli. Teşekkür önemli çünkü sporcuları spora daha çok teşvik eder diye düşünüyorum” dedi.