Doğu ve Güneydoğu illerinden Denizli’ye sigara kaçakçılığı yapıldığı istihbaratına ulaşan Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelendikleri bir TIR’da yaptıkları aramada araç içindeki yüklerin arasına gizlenmiş 16 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Denizli’de kaçakçılara yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.  Çalışmalar kapsamında Doğu ve Güneydoğu’dan Denizli’ye sigara kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Edinilen bilgiler kapsamında yakalama çalışması baş latan KOM ekipleri, Doğu Anadolu’dan Denizli’ye iplik taşıyan bir TIR’dan şüphelendi. Şüpheli aracı durduran ekipler, araçta yaptıkları aramada, aracın arka bölümünde farkedilmeyecek şekilde iplik çuvalları ile yük arasına gizlenmiş vaziyette toplam 16 bin 90 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Kaçak Akaryakıta El Konuldu


Yine Denizli’de  görevli ekiplerce devam eden çalışmalarda yetkisiz petrol türevinin yasadışı yollarla denetimsiz olarak madeni yağ, baz yağları, bitkisel yağlar ve sanayide kullanılan çeşitli yağlar veya solvent türü inceltici kimyasal maddeler ile doğrudan işlenerek standart dışı kaçak akaryakıt olarak kullanıldığı yönünde bilgiler elde edildi.

Yürütülen çalışmalarda Denizli’de kimyasal madde karıştırılarak kaçak karışımlı akaryakıt elde edildiği değerlendirilen yakıt yüklü bir kamyonet takibe alındı. Görevli ekiplerce durdurulan araçta yapılan kontrollerde aracın akaryakıt taşıma belgesi bulunmadığı ve görevli personel tarafından yapılan ölçümünde araçta bulunan yağın geçersiz akaryakıt sınıfına girdiği tespit edildi. Araçta yapılan kontroller neticesinde toplam 1.560 litre madeni yağ ve 1 adet elektrikli aktarım pompası bulunarak el konuldu.

Kaçak akaryakıt ve kaçak sigaralarla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.