İçişleri Bakanı Beşir Atalay, önceki gün gerçekleştirdiği Şanlıurfa ziyareti sırasında Şanlıurfa, Denizli ve Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşturulması için çalışma yaptıklarını açıkladı.
Yasayı geçen yasama döneminde çıkaramadıklarını kaydeden Bakan Atalay, "Yasayı, bu yasama yılında hayata geçirmek için yoğunlaştık" dedi.

SIR GİBİYDİ
Denizli'nin yıllardır büyükşehir olması için mücadele veren Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bu müjdenin hayırlı olmasını diledi.
Göreve başladığı günden bu yana idare yapısının yanlışlıklarını düzeltmek için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Zeybekci, "İlk olarak çevre beldelerin merkeze bağlanmasıyla bütünşehir yasasının çıkmasını sağladık. Bu sayede bizim gibi bölünmüş yapıda olan illerde idare yapısında düzenlemeye gidildi" diye konuştu. Bir proje ortaya atıldığında olmaması için uğraşanlar olduğunu savunan Zeybekci, "Bunun önüne geçmek için bu çalışmamızı sır gibi sakladık ve tüm teknik işlemleri tamamladık. Meclis tatile girmeden çalışmalarımızı bitirdik. Ancak bu yasama dönemine yetişmedi. Denizli'nin büyükşehir olabilmesi için ekip arkadaşlarımızla amansız bir mücadele başlattık. Şu anda ilçelerimiz bile belli. Ancak bunu açıklamak için çok erken. Bu yolda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
1 Ekim'de yeni yasama yılının açılmasından sonra büyükşehir olacaklarını söyleyen Zeybekci, "Artık ok yaydan çıktı. Bu konuda bugüne kadar Denizli hep haksızlığa uğruyordu. Bizim ayarımızda olan, ancak büyükşehir statüsünde bulunan iller, kişi başına 2-5 lira arasında pay alırken biz 1 lirayla yetinmek zorunda kalıyorduk. Bundan sonra biz de hak ettiğimizi alacağız. Büyükşehir olduktan sonra her ay ekstradan bir köprülü kavşak parası gelecek. Hizmetler sadece merkez belediyeden sürüyordu. Kurulacak ilçelerle yük paylaşılmış olacak" dedi.

Çevresiyle birlikte kaderi de değişecek
- Denizli, İzmir'den sonra Ege Bölgesi'nin ikinci büyükşehiri olma unvanına sahip olacak.
- İller Bankası'ndan kişi başına düşen paylar değişecek. Denizli'nin de payı artacak.
- Bölgeye olan yatırımlar artacak. İzmir, Ankara ve İstanbul gibi şehirlere yığılmaların önüne geçilecek.
- Hizmetler sadece merkez belediyeye değil diğer ilçe belediyelerine de kayacak. Kurulacak ilçelerle hizmet yükü paylaşılarak vatandaşın daha yoğun hizmet alması sağlanacak.
- İller Bankası'ndan alınan payla bütçesi genişleyecek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde hizmetler de artacak.
- Çevre belediyelerle olan fikir ayrılıkları giderilerek vatandaşlara hizmet ulaşımı daha kolay yapılacak.

NE DEDİLER
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, iktidara geldikleri günden beri Denizli'nin büyükşehir olma kavgasını verdiklerini vurgulayarak, "Bunu bilhassa plan bütçe komisyonundan ben biliyorum. Konunun gündeme gelmesi artık geri dönüşü olmayan bir yola girildiğinin işaretidir. Geç de olsa bu sonuç bizi çok mutlu etti. Denizli, sanayisi, ekonomisi, turizmiyle büyükşehir olmayı çoktan hak etmiştir" dedi. AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar da, "Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve milletvekillerimizle beraber, çalışmalara destek olduk. Denizli büyükşehir olmayı çoktan hak etmişti" diye konuştu. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, "Sonunda Denizli'ye yakışan oldu. Denizli'de bundan sonra hizmetler daha hızlı ve kaliteli olacak" dedi.