HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP (Özel haber)

Spor Toto 1.ligde attığı 8 gol ve yaptığı 5 asistle Denizlispor’un lider olmasında önemli pay sahibi olan 28 yaşında ki Ziya Alkurt, doğup büyüdüğü kentin takımı Trabzonspor’un radarına takılması sonrası ilk kez spor sorumlumuz Sebahattin Alp’e konuşup, önemli açıklamalarda bulundu.

Ligin ilk yarısında 3-4 Süper Lig takımından teklif aldığını belirten Ziya, teklifte bulunan bir takımın yeni sezon için hemen protokol yapmak istediğine dikkat çekerek, “Bu teklifler gurur verici ama Denizlispor’u şampiyon yapmadan transfer görüşmek bize yakışmaz. Ben en zor şartlarda bile Denizlispor’u bırakmadım. Önce şampiyonluk yaşayalım, gerisine sonra bakarız” dedi.

SEZON SONU DEĞERLENDİRİRİZ

Ailesi Trabzon Şalpazarı’nda oturan Denizlispor’un vazgeçilmez ismi Ziya Alkurt, bordo mavili kulüpten bizzat resmi teklif almadığını belirterek, “Trabzon’da büyüdük, Trabzonspor’un altyapısı olan takımlarda oynadık. Memleketinin takımında kim oynamak istemez. Teklif resmen gelirse sezon sonu oturup değerlendiririz” dedi.

KARİYER PLANI YAPMALIYIM

28 yaşına geldiğini ve kariyer planlaması yapması gerektiğini hatırlatan tecrübeli isim, “Gelecek planlarım içinde sadece Trabzonspor yok. Büyük kulüpler olmak üzere Süper Lig’den de 3-4 takımdan teklif aldım. Bunlar gurur verici. Ancak, öncelik Denizlispor’un şampiyonluğu. Denizlispor’u nerelerden nereye getirdik. Çok sıkıntılı ve stresli süreçlerden geçtik. En zor dönemde bile Denizlispor’da kalıp imza attım. Denizli’nin ve Denizlispor’un yeri bende ayrı. Denizli benim adeta 2.vatanım oldu” diye konuştu. 

REKORUM DENİZLİSPOR’DA OLSUN

Denizlispor’da 3.sezonunu yaşayan tecrübeli isim, önemli işlere imza attı. Ege ekibinin lider olmasında ve Süper Lig’e doğru yol almasında başrol oynayan isimlerden birisi olan Ziya, yeşil siyahlı takımla adeta özdeşleşti. Denizlispor’da ki ilk sezonunda 33 maçta 9 gol atan Ziya, geçen sezon ise 28 maçta 7 gol attı.  Bu sezon 22 maçta forma giyen Ziya, 8 gol ve 5 asistlik performansıyla dikkat çekti. Yeşil siyahlı forma ile 24 gole ulaştı. Bayrampaşaspor’la 2.ligde oynarken ligde ki 32 maçta 10 gol atığını belirten Ziya, Ligin bitimine 8 maç kala birkaç gol daha atıp kariyer rekorunu Denizlispor’da kırmak istediğini söyledi.

SÖZLEŞMESİ SEZON SONU BİTİYOR

Sebatspor altyapısından yetişen Alkurt, Sürmene, 1461 Trabzon, Beşikdüzü, Bayrampaşa, Orduspor, Giresunspor ve 1461 Trabzon’da oynadı. Denizlispor’la sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Ziya, sadece bu sezona bakarak değerlendirilme yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. Denizlispor’da belli bir ritmi yakaladığını belirten Ziya, attığı goller ve yaptığı asistler ile oynadığı maç sayıları ve aldığı sürelerin de dikkatlerden kaçmaması gerektiğini belirtti.